Защитникът на Черно море - Цветомир Панов, ще бъде на линия за старта на зимната подготовка. Левият бек пропусна последните мачове на варненци заради контузия.

Иначе 34-годишният футболист е несменяем титуляр в състава на Илиан Илиев. През есенния полусезон той изигра 16 мача. Бранителят отбеляза и 1 гол, но той бе много важен - за победа с 1:0 над Лудогорец на "Тича". Предишното му попадение в елита пък бе през сезон 2018/19 - на 19.02.2019 година при поражението на "моряците" с 2:3 от Славия в София.

В лазарета на Черно море в началото на 2024-та ще бъде Брено Тейшейра. Той получи тежка контузия в коляното и претърпя операция. Бразилецът няма да бъде на разположение на Илиан Илиев до края на кампанията. Това е и причината треньорът да иска да подсили нападението с взимането на играчи за атаката.

Черно море ще събере отбора за зимна подготовка на 5 януари. По традиция варненци се готвят единствено у нас, но този път ще имат и престой в чужбина. Те започват тренировки на 5 януари на "Тича". Вече са организирали и лагер в Турция, който трябва да продължи от 21 януари до към 2 февруари. Илиан Илиев планира тимът да изиграе три контроли в югоизточната ни съседка. Съперниците все още се уточняват.