Защитникът на Локомотив Пловдив, Йосип Томашевич, разкри, че той и неговите съотборници водят тренировки на стадион "Лаута", разделени на групи от по двама футболисти. По-рано днес собственикът на "смърфовете" - Христо Крушарски, заяви пред Gong.bg, че подобно нещо няма

Томашевич потвърди, че треньорът на Локо Пд - Бруно Акрапович, е в Германия заедно със семейството си.

"Българите ме изненадаха със своята сериозност и организация. Това е основната причина в България да няма толкова голяма заболеваемост. Няма да видите хората да се разхождат по улиците като мухи без глави. Те ходят само до магазина и обратно вкъщи. Няма безкрайни индивидуални или групови разходки, защото наказанието е 5000 лева, което е около 2500 евро. Не здравната система, а съвестта и съзнанието спасиха българите от разпространението на тази епидемия", коментира Томашевич пред "Slobodna Dalmacija“.

"Не знам каква е ситуацията в Сплит, но Пловдив е два пъти по-голям като население, а има толкова малко заразени хора, което е много хубаво."

"В клуба няма никой, но понякога ходим на стадиона, за да тренираме по двама. След това се прибирам с такси. Задължително съм с маска и използвам дезинфектант. С останалите по-често се чуваме, отколкото виждаме, защото тренираме само по двама. Имаме точен график за това кога да идваме и кога да си тръгваме. Освен това сме на разстояние от два метра, така че не съм виждал отбора от 20 дни.", продължи футболистът на Локо Пд.

"Треньорът Бруно Акрапович е със семейството си в Германия, но по Viber всички получихме план и програма за работа по време на коронавируса", заяви Томашевич. 

По-рано днес от РЗИ Пловдив извършиха проверка на стадион "Лаута", за да проверят дали се спазват изискванията.