Остават само три дни до дербито между ЦСКА и Левски, а страстите стават все по-горещи. „Червени“ и „сини“ се сблъскват на 17 април от 17:30 часа на стадион „Васил Левски“.

След като проследихме представянето на 31-кратният шампион в атака, сега е ред да обърнем внимание и на другата основна фаза – защитата.

„Червената“ отбрана често е определяна за тромава и имаща нужда от сериозно подобрение, но цифрите говорят друго. С едва 12 допуснати гола, ЦСКА разполага с най-добрата защита в efbet Лига.

Подгласник е защитата на Левски – 13 гола, един допуснат повече от своя съперник в понеделник следобед.

Освен че има огромен брой сухи мрежи тази година, тройката в защита на ЦСКА разчита и на намиращия се във формата на живота си Густаво Бусато. Бразилецът дойде през 2019-а година, изкара няколко месеца на пейката и въпреки че оттогава е почти несменяем титуляр, едва през този сезон показа пълния мащаб на качествата си.

В спомената тройка в защита на ЦСКА, най-често присъстват Юрген Матей, Амос Юга и Християн Петров. С по-периферна роля са Енес Махмутович и Мено Кох.

Поглеждайки статистиката на петимата, виждаме, че те освен за минималната бройка допуснати голове, са имали ключово участие в 8 попадения на ЦСКА.

Юрген Матей – 0 гола, 4 асистенции

Амос Юга – 1 гол, 1 асистенция

Енес Махмутович – без гол и асистенция

Мено Кох – 2 гола, 0 асистенции

Християн Петров – без гол и асистенция

Ръстовите състезатели на тима от Борисовата градина със сигурност могат и повече. Но за момента определяната за „тромава“ и „несинхронизирана“ отбрана, доказва, че е основно оръжие в битката да титлата срещу Лудогорец.

Вижте в прикаченото видео някои ключови ситуации, в които попадна отбраната на ЦСКА в последните две шампионатни срещи - победите на нула срещу Спартак Варна и Славия!