Бизнесменът от Русия Антон Зингаревич вече е под тепетата и веднага започна поредица от срещи заради желанието си да стане мажоритарен собственик на Ботев Пловдив. Синът на олигарха Борис Зингаревич, чието богатство се изчислява на 1 милиард евро, пристигна сутринта на летище София, където бе посрещнат от бившия президент на клуба Ангел Палийски, който го отведе до Пловдив. Самият Палийски разкри пред "Марица", че преговорите със Зингаревич са започнали преди 3 месеца.

Руснакът обаче явно е решил да ускори процедурите. След пристигането си във втория по големина град, той огледа базата в Коматево и стадион "Христо Ботев", а веднага след това имаше работен обяд с представители на пловдивския бизнес.  

Малко преди 14:00 часа Зингаревич и половин дузина охранители, плюс няколко джипа пристигна в офисите на "ПИМК". Компанията е водеща в консорциума, който спечели поръчката за доизграждане на "Колежа". Строителните дейности се очаква да започнат този месец.

В късния следобед богаташът ще се срещне и с кмета на града Здравко Димитров.


Следете ни навсякъде и по всяко време с мобилното приложение на Gong.bg. Можете да го изтеглите от Google Play, App Store и AppGallery.