Отборът на Локомотив Пловдив стигна до историческа девета поредна победа, след като надви Славия с 2:0 в мач от 10-ия кръг на efbet Лига. 

През първото полувреме Локо Пловдив бе по-добрият отбор на терена и създаде повечето положения, но "смърфовете" не стигнаха до гол. Така след 45 минути игра се запази нулевото равенство.

В 70-ата минута Алфа Конте даде преднина на домакините. Само три минут след това отново той удвои аванса на пловдивчани. Така възпитаниците на Александър Томаш затвърдиха първото си място в първенството - 28 точки след 10 мача. Това е с 4 пункта повече от втория Черно море.


Локомотив Пловдив Славия

източник: Sofascore

В 12-ата минута Джовани проби добре отляво и опита да стреля, но бе блокиран. Топката попадна в Евандро, който пък шутира от далечна дистанция. Изпълнението му обаче не бе точно. 

Минута след това Георги Минчев бе изведен очи в очи с вратаря на Славия. Светослав Вуцов обаче внимаваше и излезе напред, за да стигне първи до топката.

Натискът на "смърфовете" продължи. В 16-ата минута Джовани изведе Христо Иванов с прекрасен пас зад защитата на столичани. Футболистът на Локо Пловдив напредна, но не успя да преодолее Вуцов, който блесна с намеса. След това прозвуча и сигнал за засада.

Три минути по-късно Димитър Илиев бе фаулиран на левия фланг от Емил Мартинов. Това даде шанс на Джовани да прати центриране в наказателното поле на Славия, но бразилецът изпълни разочароващо. В 25-ата минута домакините имаха възможност да изпълнят два поредни корнера, но защитата на гостите се справи без проблеми.

Първият точен удар дойде чак в 33-ата минута. Той бе дело на Евандро, който стреля извън наказателното поле. Топката обаче попадна право в ръцете на Светослав Вуцов, който я улови.

Последва добра атака на Славия, а Кристиан Добрев бе изведен в пеналтерията на пловдивчани. След това той пусна остър пас, до който обаче не стигна негов съотборник.

Локомотив Пловдив имаше нов добър шанс в 39-ата минута. Бабакар Дион бе изведен от Джовани. Той напредна, но не успя да преодолее стражът на Славия, който излезе напред и спаси с тяло.

Минута преди края на редовното време на първата част Георги Минчев бе изведен с добър пас. Той успя да се измъкне от защитата на Славия, но от малък ъгъл отново не успя да отбележи. Светослав Вуцов скъси добре дистанцията и пак се справи отлично.

start-photo.bg
22 снимки

В 49-ата минута Георги Минчев свали топката към Бабакар Дион с гърди. Вторият пък директно шутира от ръба на наказателното поле. Изстрелът му по земя мина встрани от вратата.

Славия атакува добре в 58-ата минута, а акцията им завърши с добро центриране на далечната греда. Там беше Денислав Александров, който обаче от близка дистанция не успя да преодолее Динко Хоркаш. Последва и сигнал за засада на Галин Иванов, който скочи за топката в пеналтерията, но не игра с нея.

Минута след това Галин Иванов на свой ред опита късмета си с изстрел от дистанция. Изпълнението му бе в средата на вратата и стражът на пловдивчани се справи без проблеми.

В 64-ата минута "смърфовете" имаха нов голов шанс. Джовани копна топката към Георги Минчев в наказателното поле, а той с акробатично изпълнение се опита да я прати във вратата. Кълбото обаче мина встрани от целта.

Три минути по-късно Хорхе Сегура центрира от ъглов удар, а до топката стигна Георги Минчев. Нападателят стреля с глава, но над напречната греда.

В 70-ата минута домакините поведоха в срещата. Алфа Конте получи пас по левия фланг, той се пребори с Велко Йеленкович и нахлу в наказателното поле, след което прати неспасяем удар в далечния ъгъл на Светослав Вуцов - 1:0 за пловдивчани.

Три минути след това Алфа Конте отново получи дълъг пас по левия фланг. Той се впусна на пробив и пак се справи с Велко Йеленкович, след което копна топката над плонжа на Светослав Вуцов за 2:0.

В 83-ата минута Петър Андреев бе потърсен от Джовани с центриране на далчената греда. Младокът стигна до топката, но не успя да я насочи към вратата.

FT / ЛОКОМОТИВ ПЛОВДИВ - СЛАВИЯ 2:0

1:0 Алфа Конте 70'

2:0 Алфа Конте 70+3'

Рефер: Драгомир Драганов (Варна)

Стадион: "Локомотив" (Пловдив)

Съставите на двата отбора:

Локо Пд: 23 Динко Хоркаш - 44 Ангел Лясков 91 Хорхе Сегура 12 Ефе Али 2 Оливер Камдем 6 Христо Иванов 21 Евандро 10 Джовани Бариани 7 Бабакар Дион 14 Димитър Илиев - КАПИТАН 9 Георги Минчев

Треньор: Александър Томаш

Славия: 21 Светослав Вуцов - 3 Ертан Томбак 6 Мартин Георгиев 5 Велко Йеленкович 37 Венцислав Керчев 27 Емил Мартинов 17 Ерол Дост 73 Иван Минчев 11 Кристиан Добрев 88 Тони Тасев 33 Галин Иванов - КАПИТАН

Треньор: Иван Колев