Срещата между Юлиян Инджов и Данаил Гачнев с министъра на спорта - Радостин Василев, приключи. На нея бе обсъден казуса около започването на изграждане на нов стадион за "червените". 

LAP.bg
12 снимки

След края на срещата Инджов излезе пред медиите, обявявайки, че се е стигнало до съгласие да се сформира тристранна група, включваща представители на ЦСКА, "Сердика спортни имоти" и Министерството на спорта, която да бъде натоварена със задачата да проучи детайлно въпроса и да намери решение за преодоляването на пречките, които са налице в момента. 

Представителят на столичния гранд обясни, че към момента държавата не е спомогнала с изваждането на необходимите строителни книжа, което е и причина ЦСКА да не изпълянва задълженията си по договора с дружеството "Сердика спортни имоти". 

18 снимки

По рано през деня министър Василев заяви, че казусът не е толкова сложен и добави, че вярва в намирането на правилно решение. 

"Надявам се да направя първите стъпки към разрешаването на един проблем, който дълго време представлява обществен интерес - от 2015 година до днес, което е повече от 6 години. Вярвам, че днес е първият етап от развитието на този казус, за да може ЦСКА скоро да построи нов стадион, а ММС да защити интересите си като собственик на имотите. С помощта на „Сердика спортни имоти“ ЕАД успяхаме да вникнем в ситуацията, която не е толкова сложна,  както се представя пред обществеността", заяви г-н Радостин Василев преди началото на срещата.