ЦСКА тръгна успешно в срещите си от плейофната фаза на efbet Лига. След като „червените“ трябваше да изтърпят наказание и да играят на неутрален терен в Пазараджик, то те там поразиха с 2:0 Черно море пред близо 3 хиляди зрители по трибуните. Първият герой за столичани по време на мача на „Георги Бенковски“ беше Маурисио Гарсес, който се разписа в 77-ата минута на срещата. В добавеното време на срещата пък Джонатан Линдсет оформи крайния резултат.

В хода на целия двубой ЦСКА беше по-дейният отбор, а в голям герой можеше да се превърне стража на „моряците“ - Иван Дюлгеров, който спаси редица удари от футболистите, водени от Саша Илич, които също така нацелиха и гредата на този си съперник. Дори грешката, дълбоко в добавеното време от Дюлгеров, не успя да отнеме качественото му представяне в Пазарджик.

Победата е трета поред за „червените“ в efbet Лига и тимът отново задмина Лудогорец на върха, като вече има 76 в своя актив, докато „орлите“ са със 74, но в късния понеделнишки мач приемат Локомотив Пловдив в последна среща от първия рунд при плейофите. Черно море пък е пети с 53 точки.

В следващия кръг на ЦСКА му предстои пътуване до Разград за среща с шампиона Лудогорец, докато Черно море ще приеме ЦСКА 1948 на „Тича“.

start-photo.bg
100 снимки

Отборът от Варна стартира по-амбициозно срещата и създаде две положения през първите пет минути. С по-голяма опасност беше втората, когато Алекс Фернандес получи в наказателното поле на "червените". Той си спря топката и шутира, но Мено Кох с крак блокира удара му. В 13-ата Тибо Вион беше застанал вляво и центрира в наказателното поле на варненци. Пасът на французина беше отличен и отиде към Гарсес, който засече от въздуха, но не уцели вратата, пазена от Дюлгеров.

Две след това Дюкенс Назон опита да подаде към Гарсес, но Стефанов го блокира. Все пак топката отиде към Марселино Кареасо, който стреля. Дюлгеров отрази, а топката отиде в гредата му, след което се върна при варненския страж.

В 32-ата Вион центрира отдясно от фал, а Линдсет засече с глава, но не намери очертанията на вратата. Две след това ЦСКА стигна до поредна ситуация в срещата. Назон овладя топката в наказателното поле и се обърна, след което стреля от дузпата, но Димов с крак прати топката в ъглов удар.

Натискът на ЦСКА продължи, а Вион центрира отляво в наказателното поле към нисичкия Хайнц. Норвежецът отигра с глава, но Дробаров блокира удара, с глава. Четири преди края пък Иван Дюлгеров от Черно море направи страхотно спасяване, след като Тобиас Хайнц центрира, а Мено Кох без проблем надскочи Атанас Илиев и стреля с глава, но стражът на "моряците" реагира фантастично.

start-photo.bg
84 снимки

На почивката Илич направи принудителна промяна, заменяйки Турицов, а на негово място влезе Брадли де Нойер. Изключително нелепа контузия се случи на влезлия като резерва - Брадли де Нойер, в 48-ата минута. Нидерландският защитник стъпи край тъчлинията в Пазарджик много тежко и се свлече на терена с голяма болка на лицето. Лекарите на "червените" започна да го третират и първоначално се смяташе, че ще бъде изваден принудително. В крайна сметка футболистът сам пожела да продължи игра.

ЦСКА стигна до поредния си шанс в срещата да вкара гол в 51-ата, след като Линдсет засече центриране отляво, но Дюлгеров с една ръка отрази. В наказателното на Черно море се случи меле от играчите, като в крайна сметка топката беше изчистена в корнер. Малко след това Назон получи в наказателното поле на Черно море и си нагласи топката на левия крак, но Панов и Стефанов го блокираха, за да попречат на хаитянина да нанесе по-добър изстрел.

Единадесет преди края на редовното време Натискът на "червените" даде резултат. Тибо Вион веднага центрира в наказателното поле, а Мено Кох свали към Дауда Бамба. Росен Стефанов блокира удара, а топката отиде вдясно за Гарсес, който шутира от чиста позиция, тъй като Дробаров покри засадата и ЦСКА откри резултата.

Две преди края пък Мазир Сула обстрелва "червената" вратат от фал, но прати топката над напречната греда. В добавеното време "1ервените" удвоиха своя актив след груба грешка на направили фантастичен мач - Иван Дюлгеров. Джонатан Линдсет отправи удар отдясно по диагонала след корнер, а стражът не действа добре и допусна топката да влети във вратата му за втори път в срещата - 2:0 за ЦСКА.

FT / ЦСКА 2:0 Черно море

1:0 Гарсес (79)

2:0 Линдсет (90+4)

Рефер: Станислав Тодоров (Шумен)

Стадион: "Георги Бенковски" (Пазарджик)

ЦСКА: 1. Густаво Бусато – 4. Мено Кох, 6. Християн Петров, 22. Енес Махмутович – 19. Иван Турицов (К), 15. Тибо Вион, 7. Джонатан Линдсет, 26. Марселино Кареасо, 14. Тобиас Хайнц, 10. Маурисио Гарсез, 9. Дюкенс Назон

Треньор: Саша Илич

Черно море: 25. Иван Дюлгеров – 2. Цветомир Панов, 4. Росен Стефанов, 28. Влатко Дробаров, 19. Александър Василев – 27. Даниел Димов (К), 71. Васил Панайотов – 11. Алекс Фернандес, 8. Мазир Сула, 23. Едгар Пашеко – 9. Атанас Илиев

Треньор: Илиан Илиев