Старши треньорът на Лудогорец Павел Върба анализира лагера на „орлите” след изиграването на последния мач на отбора срещу Слован Братислава (1:1). Чешкият наставник е доволен от представянето на тима, но се надява играчите да започнат да вкарват по-често голове в противниковите врати. Същевременно Върба призна, че единствената цел пред отбора е титлата в efbet Лига, акцентирайки, че такава организация и качество, каквито има в отбора на Лудогорец, е недопустимо да има други цели в родния шампионат.

„Признавам си, че днешният мач можеше да отиде в двете посоки”, започна Върба.

„Както ви казах след последния мач, надявам се да започнем да вкарваме в правилния момент. Днес имахме много шансове, но вкарахме само един гол. Щастлив съм, че срещу трудни и сериозни съперници, да създаваме доста положения”.

Лудогорец изпусна словашкия шампион и приключи лагера си в Турция

„Все още трябва да кажем, че времето за подготовка е доста кратко. Това бе генерална репетиция за пролетния дял и се радвам, че бяхме интензивни. Това показва, че сме на прав път. Радвам се, че показахме и нужните нива за Лудогорец, но с една малка грешка – че не вкарахме повече голове”, пак акцентира Върба.

„Ако сме запазили головете за официалните мачове, само мога да се радвам”, с усмивка добави той.

„Донякъде разделихме в тези два мача играчите да играят еднакво време като минути, но признавам, че титулярният състав ще се гради върху състава, който видяхме в двубоя със Слован. Гледаме към титлата. Признавам си, че нивото на клуба е на толкова високо ниво, така че няма как да е друга целта. Класата, която имат играчите, е изключителна. Уважавам другите съперници като ЦСКА, Левски и другите отбори, но за отбор като Лудогорец – друга цел, освен титлата, няма”, каза още чехът.

„Предстои ни грандиозен мач с Интер, но там единствено можем да изненадаме съперника – това е. Винаги вярвам, че можем да поднесем изненадата в този мач. Знам, че отборът ми има тези сили и умения да победят Интер. Ако вкарваме и повече голове, нещата може и да се получат, но Интер е уникално високо ниво и има страхотни играчи, така че ни чака голям изпит”, завърши Павел Върба.