Новият наставник на българския шампион Лудогорец – Павел Върба даде първото си интервю след пристигането си в България в ефира на Нова телевизия в предаването „Събуди се“. В него той говори за доминацията на Лудогорец през последните години в местния шампионат, Шампионската лига, целите на клуба, предстоящите схватки с Интер в Лига Европа от 1/16-финалите, зимната селекция и други.


Доволен съм от организацията на клуба.

Зарадвах се от този жребий в Лига Европа. Гледал съм няколко мача на Интер. Вярвам, че феновете ще останат доволни. Надявам се да си вземем поуките и положителното от тези 2 двубоя.

Лудогорец е кралят на българското първенство. Осъзнавам, че никой няма да приеме второто място.

Ако наистина стигнем до първото или второто място в групите на Шампионската лига, това ще е огромен успех. Ще видим. Класирането за груповата фаза е най-важно.

Познавам и Роман Прохазка, и Бистрон. С Жилина играх срещу Левски в Лига Европа. Познавам сравнително добре българското първенство. Признавам си обаче, че не познавам всички отбори. Гледал съм Левски, ЦСКА и Лудогорец.

За нас шампионската титла е по-важна от Купата. Със сигурност няма да подценим мача с Левски за Купата.

Медиите в Чехия се притесняват от много неща. В Анжи бе подобно. Там повечето бяха чужденци. Качеството тук е малко по-различно.

Предвид факта, че 8 играчи ще се върнат от наем, ще видим как ще се развият нещата. Няма да ви кажа имена. Всичко е въпрос на уговорки. Може да видим януари нови играчи.

Нещата са много прости и предначертани. Целта е да играем максимално офанзивно." сподели специалистът в предаването.