Вчера за пореден път стана ясно колко важно е всеки български клуб да инвестира в собствената си школа. Отдавна се говори за европейските условия, които Лудогорец осигурява на своите таланти. Терени, екипировка, пансион, храна - подрастващото поколение има всичко необходимо. От юношите на Лудогорец се иска само да имат талант и желание да се развиват.

Ето, че дойде времето, в което школата на "орлите" започва да дава резултати. Най-пресният пример са продуктите на академията на българския шампион -  Денислав Александров и Даниел Наумов, които вчера изиграха основна роля за големия успех на ЦСКА 1948 за Купата на България над Берое. Нападателят се отличи с две попадения и асистенция, а капитанът на младежите на България с няколко добри спасявания.

И най-важното - ясно се пролича, че с тези две момчета е работено и вече са готови за големия футбол. Дублиращият отбор на Лудогорец също оказва важна роля. Защото, вместо талантите да се пращат рано-рано по различни точки на България, им се дава шанс за изява в професионалния футбол, и зорко се наблюдават. Това им позволява да трупат опит и самочувствие, което им е от полза за вбъдеще.

Прави впечатление, че школата на Лудогорец започва да блести и извън Разград, и зарежда с футболисти отбори от efbet Лига. Венцислав Керчев е твърд титуляр в Ботев Враца, младокът Доминик Янков играе на добро ниво в същия клуб. Светослав Ковачев пък, който стигна до националния отбор на България, защитава цветовете на Етър. Има и няколко момчета от школата, които напират за първия отбор на Лудогорец.

Ясно е, че няма място за всички. И още нещо - дори и на най-талантливите няма да им е лесно да се наложат в тима на "орлите", тъй като целите са високи. За да се случи това е нужно време и търпение. Но това не пречи на клуба да изгражда и преотстъпва своите таланти, с надеждата един ден да се завърнат в своя дом. Ако Лудогорец продължи да работи по същия начин, времето юноши на клуба да играят важна роля в представителния тим, скоро ще настъпи. Най-важното е, че тези момчета са добре школувани и играят редовно. Усилията и средствата, които отделя ръководството на Лудогорец, си заслужават.