Време е за поредния епизод от голямото дерби в българския футбол - ЦСКА срещу Левски. Двата тима излизат един срещу друг от 14:00 часа на националния стадион "Васил Левски". Срещата ще бъде предавана пряко в ефира на DIEMA SPORT, а Gong.bg ще проследи всичко най-интересно от големия дуел. 

Сблъсъкът идва в момент на подем и за двата клуба, така че може да се надяваме на качествена продукция. За ЦСКА трите точки са от голямо значение в тежката битка с Лудогорец за титлата. Представянията на тима на Стойчо Младенов през втория полусезон стават все по-добри с всеки мач, така че "червените" привърженици ще се надяват на нов триумф в най-важния дуел.

Левски обаче този път влиза в дербито в далеч по-добро състояние. "Сините" стартираха пролетта с две победи и много поводи за оптимизъм в игрови план. Станимир Стоилов натърти, че това е отлична възможност, за да се види колко напред в развитието си е достигнал неговия тим. 

За специалиста точките не са толкова важни, колкото представянето и постигането на евентуална победа, която да затвърди, че Левски отново е сред големите фактори у нас.

Очакваното сжежно време в София може също да изиграе своята роля. На трибуните, от друга страна, се очаква да има около 20 хиляди фенове от двете агитки, но предстои да разберем дали лошото време няма леко да намали тази бройка. 

Вероятни състави:

Левски: Михайлов, Михайлович, Сундберг, Кордоба, Цунами, Краев, Костадинов, Кръстев, Велтон, Миланов, Бари

ЦСКА: Бусато, Турицов, Матей, Кох, Мазику, Жеферсон, Юга, Йомов, Мухтар, Кери, Кайседо