Време е за дерби! Левски излиза срещу ЦСКА днес от 16:45 часа на Националния стадион „Васил Левски”. Сблъсъкът от 11-ия кръг на efbet Лига ще бъде предаван на живо по DIEMA SPORT, а на сайта Gong.bg ще проследим всичко най-интересно от срещата.

Днес предстои мач №1 у нас, който приковава вниманието на най-много привърженици на трибуните и пред екраните. „Сини” и „червени” не оставят никой безразличен, а в двубоя ще трябва да отстояват и шампионските си амбиции през този сезон. Предстоящия мач ще покаже доколко един от двата отбора е готов да спред хегемонията на Лудогорец.

Споменът от финала за Купата на България между двата отбора на 15 май все още е пресен. Тогава „сините” се наложиха с 1:0, а големият герой беше Илиян Стефанов.

От началото на годината двата отбора изиграха общо три мача помежду си, а в тях ЦСКА все още не е отбелязал гол. Две срещи завършиха 0:0, а в третата беше битката за Купата. „Сините” влизат в мача след поражение с 2:3 от Локомотив София, докато „червените” надвиха друг столичен отбор – Славия, с 2:0.

Треньрът на символичния домакин днес Станимир Стоилов отново има проблеми с окомплектоването на своя състав преди важен мач. Мъри няма да може да използва двама от своите титуляри. С контузии са Билал Бари и Ноа Сонко Сундберг. Първият ще се оперира във Франция, докато вторият ще бъде готов за игра след паузата за мачовете на националните отбори. Добрата новина за наставника на Левски е, че Жереми Петрис е готов да играе, след като пропусна последните два мача на отбора. Аут е и последният нов – Абдулахи Шеху.

На вратата и с капитанската лента ще бъде 17-годишният Пламен Андреев. Очаква се при липсата на Сундберг Стоилов да заложи на четирима в отборана – Петрис, Цунами, Келиан ван дер Каап и Хосе Кордоба. В халфовата линия ще играят Филип Кръстев и Андриан Краев, а по крилата ще нападат бразилците Уелтън и Роналдо. На върха на атаката ще бъде Ивелин Попов, а зад него ще играе Георги Миланов.

Наставникът на ЦСКА – Саша Илич, ще може да разполага с всички свои основни футболисти. Със спрени права е Георги Йомов, а с контузия Асен Дончев. Новото попълнение Жираир Шагоян е без права да играе.

Очаква се на вратата на „червените” да бъде Густаво Бусато, а карето в отбрана пред бразилеца да включва Иван Турицов, Юрген Матай, Мено Кох и Брадли де Нойер. В халфовата линия ще са Тибо Вион и Амос Юга, а пред тях ще действа Джонатан Линдсет. По двете крила ще атакуват Маурисио Гарсес и Лазар Туфегджич, а на върха на нападението ще бъде Дауда Бамба.

Главен рефер на двубоя е Драгомир Драганов. На „Васил Левски” се очакват около 25 000 зрители, като до този момент „сините” фенове са изкупили в пъти повече билети за мача.