Черно море и Спартак излизат един срещу друг във варненското дерби от 30-ия кръг на efbet Лига. Двубоят на стадион "Тича" започва в 17.45 часа и ще бъде предаван пряко по DIEMA SPORT, а в Gong.bg може да проследите всичко най-интересно от него. Съдия на сблъсъка е Никола Попов.
 
"Соколите" ще бъдат без своя треньор Димитър Димитров-Херо, който изтърпява наказание от мача с ЦСКА 1948. Указания от пейката ще дават неговите помощници Тодор Киселичков  Георги Чиликов. Спартак е последен в класирането и само евентуална победа ще запази шансовете на тима за спасение. Черно море също ще търси пълния комплект точки, за да съхрани надеждите за третото място, в което се целят още ЦСКА 1948 и Левски.
 
Есенното издание на варненското дерби завърши без победител - 0:0, но интересът към него беше огромен. Днес също се очаква двата отбора да играят пред пълни трибуни и страхотна атмосфера. Със сигурност ще има  шествия, организирани от агитките. Привържениците на „моряците“ се събират в 14.30 часа пред общината, а на  „соколите“ час по-късно на Червения площад.
 
Спартак ще бъде без контузените Божидар Васев, Родни Антуи и Жоао Марио. Пламен Димов се завръща в състава след изтърпяно наказание. Добрата новина за Черно море е възстановяването на  Цветомир Панов, но е много вероятно да остане резерва. Като титуляри ще започнат Васил Панайотов и Живко Атанасов, които бяха запазени в миналия с цел да бъдат опазени от евентуални картони.