Вратарят на Левски Милан Миятович попадна в повече от престижен Топ 10. Черногорският национал е сред десетимата вратари в цяла Европа, които имат най-много сухи мрежи от началото на сезона във вътрешните си първенства.

В 13-те мача, в които той е участвал, не е допуснал попадение в почти половината - в 6. Съвсем естествено, това го прави и вратарят с най-много сухи мрежи у нас и му отрежда място в Топ 10 сред играчите с ръкавици в Европа. С най-много мачове без допуснато попадение са Йеспер Хансен, който играе за Мидтиланд - 9 в общо 13 шампионатни участия, както и Юкихико Сато от Славия Прага - 9 в 11 срещи.

Интересното е, че веднага след Миятович се нарежда бившият страж на ЦСКА Данте Стипица. Хърватинът бе при "червените" миналия сезон, но не успя да се наложи в конкуренцията на Витаутас Черниаускас. Сега пази за полския Погон Шчечин. В бившия тим на Спас Делев той има 6 сухи мрежи в 12 мача за първенство.

Сегашният титуляр на “червените” - бразилецът Густаво Бусато, пък е с 4 мача без гол. С пет са двамата вратари на Лудогорец - Пламен Илиев и Ренан.

През изминалия кръг Миятович беше близо до още по-добро изражение на статистиката си относно сухите мрежи. Но тогава получи гол в 93-та минута от пряк свободен удар. Важното обаче беше, че "сините" успяха да надделеят с 2:1 над Арда.