Бившият нападател на столичния ЦСКА Владимир Манчев даде любопитно интервю за френското издание Magica Club. Той говори за богатата си състезателна кариера, която премина през "Армията", френския Лил и испанските Леванте, Валядолид и Селта.

"Започнах кариерата си в Хебър от родния ми Пазарджик, а на 17 преминах в ЦСКА. После на 24 бях продаден в Лил, където прекарах два незабравими сезона. След това играх още 4 години в Испания на доста добро ниво и се завърнах на "Армията". Прекратих кариерата си на 34 заради контузия в коляното и сега съм треньор на ЦСКА до 17 години. В няколко етапа бях и помощник в първия отбор. Да работиш с млади момчета е огромна отговорност, но и удоволствие. Надявам се, че до няколко години от нашата школа ще излезе новият Манчев и ще заиграе в Лил например", допълни екснападателят.

"В началото в Лил ми бе доста тежко, тъй като не знаех езика, културата бе различна, а шампионатът - на много по-високо ниво. Но крачка по крачка прогресирах, благодарение на треньора Клод Пюел и помощника му Лоран Руси. Най-яркият ми спомен са първите ми голове за Лил, с които победихме ПСЖ на Роналдиньо. Също така бихме Марсилия и Лион. Любимият ми мач пък е с ЦСКА - при 3:0 над Шахтьор (Донецк) за Купата на УЕФА, също с два мои гола", сподели Манчев.

"Още след първия ми сезон в Испания изпаднахме от елита с Леванте. Имах оферти от Сампдория, Ница и Реал Сосиедад, но Леванте реши да ме задържи и не съжалявам, защото се върнахме в Примера още на следващата година", каза Манчев.

"Имах щастието да играя със страхотни футболисти като Любо Пенев, Йордан Лечков, Ерик Абидал, Бруно Шейру, Данте, Оливие Капо, Хосеба Йоренте и Диего Коща. А треньори са ми били Димитър Пенев, Христо Стоичков, Луиджи Симони, Клод Пюел, Бернд Шустер... Също така много харесвах певицата Милен Фармер (смее се). Радостен съм, че изживях такива специални моменти и имах възможността да играя срещу някои от най-великите футболисти в света", добави бившият национал.