Етър и Витоша Бистрица затварят битките от 10-ия кръг на efbet Лига със сблъсъка помежду си на "Ивайло". Този мач стартира в 17:30 часа и ще можете да го гледате в ефира на NOVA SPORT, както и онлайн на платформата PLAY DIEMA XTRA. За вас ще го следим и на GONG.BG.

В този двубой залогът е голям, тъй като "болярите" ще искат да затвърдят добрата си форма с втора победа за сезона, докато съперникът им иска да се оттласне от дъното на касирането, а за това са му нужни само победи.

"Виолетовите" ще трябва да се справят без основни фигури, като контузените Никола Колев и Флорент Боджадж. В последния мач заменен принудително беше и новият нападател Ивайло Димитров, така че Росен Кирилов ще има главоболия.

За специалиста този двубой ще е по-специален, защото до края на миналия сезон той беше начело именно на Витоша Бистрица. Под негово ръководство "тигрите" направиха най-силния си сезон в елита, спасиха се рано от изпадане и оставиха много добри впечатления с играта си. Сега той пренася това и на "Ивайло" с далеч по-реномиран клуб.

Показател за добрата му работа е фактът, че Етър все още няма загуба на своя стадион, макар и да е постигнал само една победа там. Сега със сигурност ще иска да продължи да радва феновете си и да не допуска поражение пред тях.

Особено като се има предвид, че Витоша е единственият отбор, който не е взел дори точка в гостуванията си. Но пък при "тигрите" цари оптимизъм, след като единственият контузен в разширения им състав е Александър Христев.

С дребни болежки са Андрес Санчес и Илия Димитров, но лекарският щаб ще направи всичко възможно да ги вдигне на крака. След дълго лечение на травма в състава се завръща и опитният Кристиян Кочилов.

Какво ще се случи в този мач, ще разберем съвсем скоро, когато спуснем и завесите на случващото се в 10-ия кръг на efbet Лига.