Босът на Славия - Венцеслав Стефанов, коментира нашумелия въпрос с евентуалната промяна на формата на efbet Лига. Според шефа на "белите" е редно БФС да се съобрази с желанието на повечето клубове в елита.

"Да ви кажа, че Локомотив Пловдив също е "за" 16 отбора в първенството. Вчера се чух с Христо Крушарски, изпратеното в БФС мнение на Локомотив всъщност е лично мнение на Георги Иванов - Гонзо. Не ми се струва, че мнението на Гонзо трябва да бъде определящо, не е хубаво да се изказва преди шефа. Гонзо кога стана калайджия, кога му почерня задникът… Голям стратег се оказа, започна да дава фундаментални мнения и заключения. Според мен е редно промяната да бъде осъществена, щом повечето клубове я искат. Нормално е. Левски са "за", ако има плейофна фаза, в което има резон. Според мен това е добър вариант - пак ще са над 30 кръга, за да може телевизията да си покрие бройката мачове. Може би ЦСКА е против заради по-малкото пари от телевизионни права, защото ще бъдат 16 отбора. Явно в ЦСКА разчитат много на тези пари и иначе няма да им стигнат. Така си обяснявам отказа им. Не мога да разбера каква друга може да е причината ЦСКА да бъде против", коментира Венци Стефанов пред Спортал.

"Относно написаното от Цветомир Найденов ще кажа, че откакто помня футбола в България, винаги са били 16 отбора в "А" група, с изключение на последните няколко години, когато геният Павел Колев внесе фундаменталната идея. Все си мисля, че в другите държави, където няма плейофи, предпоставката за черно тото също е толкова опасна. Дайте да се хване един човек, който играе черно тото и се занимава с такива работи. Да се хване, да се осъди публично, да му се удари камшик и да се покаже! Питам Найденов в другите държави, в които няма плейофи, само черно тото ли има? Нима в големите първенства в Европа навсякъде има черно тото?"

"Цецо е интелигентно момче, но нека не гледа всичко през призмата на залозите. Виждаме, че мачовете в нашето първенство са оспорвани и се играят на кръв. Нека не заливаме с помия българския футбол с такива изказвания като на Цецо. Не се прави така! Не е коректно това нещо. Ще намалее интересът на хората към българския футбол, ще му намалеят и клиентите в бизнеса. Това говорене е вредно за футбола, а и за бетинг компанията му. Така някой може да каже, че неговият отбор като падне в дадена среща е наредено заради бетинга. Не е коректно", продължи босът на Славия.

"Ние в България сме царе на очернянето. Сърбите се хвалят един другиго, гърците думата не дават да се изрече против друг грък, само ние плюем. Сашо Диков така навремето въртеше по цяла вечер "Асене, върни! Я да видим, защитникът тук чисти с ляв фалц, ама защо с ляв - можеше с десен?! О, това е уговорено". За всеки мач беше така. Аз му казвах, че е вреден за футбола, добре че смени своето аплоа. Послуша ме. Прекален светец и Богу не е драг. Като си толкова наясно с нещата, сложи едни шортички, излез на терена и покажи какъв професионалист си", добави Венцеслав Стефанов.