Президентът на Славия - Венцеслав Стефанов, говори след нулевото равенство срещу Ботев Пловдив в последен мач от 27-ия кръг на efbet Лига. Президентът на „белите“ сподели, че е радостен от проекта на ЦСКА за нов стадион, но не вижда как „червените“, Лудогорец, Левски и Ботев Пловдив могат да дадат национал на България.

„Важно беше да победим. Не е важно дали сме пети, шести или седми. Имахме много шансове, но не успяхме да вкараме. Стара слабост. Познавам и признавам Ботев на Чико, на Тумби, на Коцето, това е Ботев за мен. Тези, които бяха сега на терена, даже като се прегърнаха на терена, се зачудих на какъв език си пожелават успех. Едно време имаше есперанто, сега няма“, започна Стефанов.

„Всеки е с разбиранията си. Докато имаме ние възможност да влияем в Славия, никога не бихме допуснали такова нещо. Това е една язва в българския футбол и тя все повече и повече се вижда. На дербито имаше трима-четирима българи, не могат и един волейболен отбор да направят. Аз лично бих обърнал внимание на футболния съюз това нещо да бъде прекъснато. Трима-четирима чужденци и това е“, продължи той.

startphoto.bg
41 снимки

„В края на краищата първо сме българи. Ако собствениците не са българи, трябва да се съобразяват с българските закони. Ние трябва да имаме национален отбор. Левски, ЦСКА, Лудогорец Ботев Пловдив са дали толкова много национали. Не виждам сега как ще извадят и един национал“, допълни президентът на Славия.

„Живи и здрави да са ЦСКА, да си построят стадион. Това е радостно, това е хубаво, ето и Ботев ще си отиде дългоочаквано на стадиона. Моето мнение е, че не трябва да има само за един или за двама, трябва за всички. Без значение откъде ще дойдат парите. Важното е да има къде да се развиват децата. На стадион „Славия“ беше мокро, теренът издържа, но е хубаво да има отопление през зимата. Трябва да има намеса на държавата. Няма как“, заяви Венци Стефанов по темата със стадионите.