Президентът на Славия - Венци Стефанов, направи пред Gong.bg разкрития за Димитър Бербатов и Петър Величков, които обявиха, че имат амбиции да управляват българския футбол. Величков и сега е част от управата, тъй като втори мандат е член на Изпълкома на БФС. Стефанов заяви, че още от този момент двамата обещават по 2-3 хиляди лева на хора от Зоналните съвети на футболната централа, за да може да печелят гласове от по-малките клубове. Той добави още, че във важен момент Бербатов е зарязал България, а сега се е сетил да управлява. 

Ето какво заяви Венци Стефанов:

"Вижте, нека видим тези хора какво са дали за българския футбол. Величков и Бербатов клуб ли са издържали или са помогнали на една детско-юношеска школа. Всеки може като пилее пари. Обещават още от този момент заплати от по 2-3 хиляди лева на хора от Зоналните съвети, за да им осигуряват гласове. И аз уважавам като бизнесмен Петър Величков, но да управляват в тази конфигурация, е меко казано неприемливо. Футболът не се управлява като фирма, тъй като е доста специфичен. Всяка стотинка е премерена и се следи да няма изтичане като се преведе към клубовете.

Може би някои хора са забравили, но аз много добре помня как Бербатов заряза България. И при положение, че имахме шанс да се класираме. На футболистите им излизаха белите дробове, а той гледаше отстрани. За да бъдеш управник в българския футбол, освен всичко друго, е необходимо да притежаваш твърд характер. Той такъв няма. Само се сърди. На сърдитко Петко, празна му торбичката. Не виждам нищо смислено в кандидатурите на Величков, Бербатов и Порточанов. Знаем как Порточанов размахваше пистолета и плашеше. Нека чуят песента "Ако си дал". 


Следете ни навсякъде и по всяко време с мобилното приложение на Gong.bg. Можете да го изтеглите от Google Play, App Store и AppGallery.