Президентът на Славия - Венцеслав Стефанов, анонсира официално, че новият треньор на "белите" е легендарният футболист на Барселона - Хосе Мария Бакеро. Испанецът ще води столичани през новия сезон у нас, а Стефанов призна, че след като Бакеро е помогнал на единствения българин, носител на Златната топка - Христо Стоичков, да се устрои и аклиматизира оптимално в Барселона, то няма как да не спомогне на младите футболисти на Славия.

„Хосе Мария Бакеро не се нуждае от представяне, знаете кой е. Оставяме ги да работят. Радвам се, че моите колеги ми повярваха и взехме това решение да поканим такъв треньор на Славия, който няма нужда от представяне и коментари. Да очакваме само добри изяви на нашите футболисти, да се научат младите играчи на европейски футбол, така както се играе в Европа. Ако наблюдавате някои от неговите тренировки, ще видите, че нещата са по-различни от това, което по принцип се работи при нас и съм убеден, че резултатите ще дойдат. Най-радостното е, че той разчита на младите таланти на Славия, иска да растат. Иска по този начин да се даде шанс на български футболисти да израстват нагоре. За разлика от други треньори той не пожела да води футболисти от там отсам. Каза, че ще работи с това, което има тук, ще има 1-2 попълнения. Вярва, че нашите играчи имат качества и с малко повече работа ще имаме успехи“, каза президентът Стефанов.

31 снимки

„Искам да кажа, че Бакеро е име, което е допринесло и за изграждането на Христо Стоичков, а щом може да помогне на Христо Стоичков, аз съм сигурен, че ще помогне и на нашите деца. Имах щастието да отида в Барселона, където той помогна за Мартин Георгиев, който да се адаптира и работи там. Видях какви грижи се полагат за младите футболисти и съм сигурен, че съвсем мъничко да успеем да приложим тук при нас, то ползата ще бъде голяма. Асистентът на Бакеро е работил в Русия, Украйна, Казахстан и неговият опит е оказал влияние“, продължи Стефанов.

„Сигурен съм, че Славия ще играе в Европа с Хосе Мария Бакеро, тъй като виждам настроението на футболистите. Виждам неговия ентусиазъм, убеден съм, че Славия ще изглежда по различен начин и успехите ще дойдат, убеден съм“, допълни още президентът на Славия.