Защитникът на Славия Димитър Велковски бе избран за „Играч на 20-ия кръг“ в анкетата на „Пресклуб България“. Втори след него с четири гласа остана халфът на Ботев Пловдив Тодор Неделев, а трети е Рубен Пинто от ЦСКА с три. Това е и първа награда за бранителя на белите в тази анкета.

Велковски разкри дали е имал оферта от чуждестранен клуб, както и целите на Славия през пролетния полусезон.

„Радвам се, че завърших 2019 година по позитивен начин, както и, че започвам 2020-а по същия начин. Искам да благодаря на отбора, защото без тях тази награда нямаше да е при мен. Надявам се да направим пълноценна подготовка и да запазим мястото си в шестицата“, каза Велковски.

„Имаше запитвания и интерес към мен. Доколкото знам е имало разговори между клубовете, но е само това. Изцяло съм концентриран върху себе си и Славия, защото още съм футболист на този клуб“, добави още той.

„Ако направя трансфер в чужбина, независимо къде, говоря за Западна Европа. Там бих предпочел да играя на тези години, но не мога да кажа конкретно.Бих играл по-голям футбол, така да го кажа, с огромно желание. Чувствам увереност. Малко повече работа ми трябва, за да мога да изляза в чужбина“ заяви бранителят на „белите“.

„Мисли за напускане на Славия никога не са ми се появявали. Имах негативен период през изминалия полусезон и смятам, че го преодолях. Радвам се, че завърших годината по позитивен начин. Не искам да споменавам имената на отборите с интерес към, защото не се е стигнало до нищо конкретно“, каза Велковски.

„За сега не е имало предложение от друг български отбор, откакто съм в Славия. Имаше само от чуждестранни клубове. Бил съм в Локомотив Пловдив и бих играл на друго място в България. Защо не? За мен не трябва да стоиш в една зона на комфорт, която да ти осигурява спокойствие. Аз съм такъв човек, който обича предизвикателствата“, добави още той.

„Всеки един футболист от Славия се труди на тренировките. Никой не се помирява с малкото. Отборът ни е балансиран от млади и опитни играчи. Това спомага на отбора да върви напред“, заяви Велковски.

„Когато излизаш срещу отбори като Лудогорец, Левски и ЦСКА, мотивацията е доста по-голяма и желанието за победа нараства. Не, че подценяваш по-слабите отбори, дори в първенството няма такива, но когато излезнеш срещу клуб, който многократно е бил шампион имаш много по-голяма мотивация да покажеш, че можеш да играеш срещу него. По този начин доказваш, че можеш и да играеш за такъв отбор“, сподели Велковски.

„Не знам защо играем по-добре като гости. И ние си го задаваме този въпрос. Вкъщи сме колебливи, а когато излезем навън се представяме с повече хъс, желание и мотивация“, добави защитникът на столичани.