Наставникът на ЦСКА Любослав Пенев е имал продължителен разговор лице в лице с Федерико Варела, който в последно време не приличаше на себе си. Полузащиникът не намираше място на терена и имаше проблеми с адаптацията в отбора и града. Освен това аржентинецът е обмислял да напусне клуба след края на сезона, въпреки че има действащ договор. Както е известно, халфът бе привлечен през зимата от турския Денизлиспор.

Тук е дошла ролята на Пенев, който се е проявил като психолог, успявайки да убеди Варела да се съвземе, да излезе от тежката ситуация и да дава 100% от себе си по време на тренировките, съобщава "Блиц".

Специалистът дори гласува доверие на своя подопечен в срещата от 23-ия кръг на efbet Лига срещу Арда и той му се отблагодари с асистенция за гола на Кайседо.

„Явно разговорът му с Любо има ефект. Пенев подходи много точно. Можеше спокойно да не вика Федерико на разговор и да го остави сам да се оправя. Понякога човешките отношения помагат изключително положително на хора, попаднали в такова състояние като аржентинеца“, разкриват от "Българска армия".