Полузащитникът на ЦСКА Федерико Варела отличи феновете на „червените” след успеха над Левски в дербито с 2:0. Аржентинецът призна, че се радва, че е трениран от Любослав Пенев и смята за плюс, че той, и неговият асистент – Пабло Караско, говорят испански и по този начин се аклиматизира по-бързо.

„За нас е плюс да имаме фенове, това дава енергия. От първата минута ги усещахме и ни помогнаха много. Още от миналия мач бяхме добре подготвени за тази среща, знаехме, че е много важен дуел и се готвихме сериозно. От първата минута се видя, че излязохме за успех”, каза Варела.

„Трябваше да вкараме повече голове, имахме много положения. Трябваше да бием 4-5:0. Трябва да се възползваме от шансовете си и да имаме повече амбиция. Отрязах опашката на косата си, защото се бях отегчил от нея. Аз се трудя на всяка тренировка. Тренирам много усилено, за да може с всеки следващ мач да съм все по-добър. Финалът за Купата е последният мач, но ние мислим мач за мач и на първо място са плейофите. Там трябва да извлечем най-доброто и ще се борим да спечелим Купата”, продължи Варела.

„За нас няма значение кой е съперникът, излизаме винаги за победа. За мен е голям плюс, че треньорът и асистентът му говорят испански. Разбирам се с играчите на английски и френски език. Любослав Пенев е много добър треньор. Вече се адаптирах към ЦСКА. Изиграл съм пет мача и с всеки следващ се чувствам по-важен. Моите намерения са да приключа сезона по най-добрия начин и да помогна на отбора”, завърши Федерико Варела.