Левски успя да победи ЦСКА във Вечното дерби с 1:0 в двубой от осмия кръг на efbet Лига. Единственото попадение в срещата бе дело на Кристиан Макун в 86-а минута. Сблъсъкът предизвика много резултати, като тепърва ще има коментари и анализа след този интригуващ мач.

Бившият играч на Левски, Манчестър Сити и Ювентус Валери Божинов също изказа своето мнение в социалните мрежи за изигралото се дерби, като постъпи джентълменски и поздрави и двата отбора чрез своето мнение.

"Днес станахме свидетели на едно от най-значимите футболни дербита в България – между отборите на Левски и ЦСКА. Радостно е да отбележим, че срещата премина без инциденти, без хвърляне на бомбички и без проява на агресия, което показва, че спортният дух и уважението надделяват. Искаме да поздравим привържениците от двата сектора за тяхното отговорно поведение и подкрепа, които допринесоха за атмосферата на стадиона и направиха дербито истински празник на футбола. Това е пример за значимостта на единството и спорта, което има голямо значение за бъдещето на българския футбол", заяви Божинов.

подкрепя българския спорт