Бившият капитан на ЦСКА и треньор на ЦСКА 1948 - Валентин Илиев, коментира широко дискутираната тема за обединение между двата отбора. 
 
"Трудно ми е да отговоря на този въпрос. Не мога да говоря някакви хипотетични неща, защото не съм такъв човек. Говорим малко в сферата на „възможно или невъзможно“. Това мога да го коментирам, ако се случи или ако не се случи. Сега дали ще стане, няма как да знаем. Няма как да знам дали това би обединило феновете на ЦСКА. 
 
Със сигурност е по-добре да има едно ЦСКА, така си мисля аз. Но как и по какъв начин ще се отрази това, не мога да знам. Трябва да се случи, за да видим и да го коментираме тогава. Само един Господ знае как ще се развият нещата. Каквото и да кажем, тези думи ще са просто ей така в пространството. Не обичам да говоря просто, колкото да кажа нещо. Казвам винаги ясно, конкретно и точно какво мисля за определено нещо, когато е факт", обясни пред "Мач Телеграф" Илиев. 
 
Бившият защитник разкри и своята гледна точка за раздялата си с ЦСКА 1948 след края на сенния полусезон. Той остави на върха във Втора лига дублиращия тим на "червените", но предпочете да си тръгне.
 
"Чувствата ми са положителни и няма как да е иначе, защото колкото и нескромно да звучи, на никои не им се вярваше, че дубълът на ЦСКА 1948 ще е на първо място във Втора лига. Мисля, че свърших добра работа с екипа си и момчетата също. Делата говорят повече от думите. Каквото и да кажа, статистиката е ясна. Колкото до моето напускане, така се случи просто. Виждания...Не желая да бъда като масата хора в българския футбол. 
 
Като цяло мисля, че в клуба се работи правилно. Но във всеки отбор има и неща, които могат да бъдат и по-добре, но това е положението. Трябва за тези някои неща, за които говоря, като цяло в българския футбол да са по-добре на всяко едно ниво. От професионалния до аматьорския футбол", добави Илиев.