Треньорът на Ботев Пловдив Азрудин Валентич даде обширно интервю пред клубната телевизия. Той говори за представянето на отбора по време на тренировъчния лагер в Дубай. Специалистът коментира и представянето на новото попълнение Мохамед Брадими. 

„На всеки лагер си мисля, че най-важното за нас е да тренираме без някоя сериозна контузия. И към момента три дни преди края сме в добра кондиция. Тонев не тренира с останалите, но проблемът не е голям и ще се завърне до няколко дни. Дойдохме тук заради съоръженията, доброто време и това е най-важното за лагера. Изказвам големи благодарности на клуба, че ни даде такива възможности“, започна Валентич.

„Отношението към тренировките е перфектно. Има голямо надграждане при Тошко и Маркиньос. Така както работят е това, от което имаме нужда. Голямо надграждане има и у Работов, а също така у Чернев и другите млади играчи. Започнахме един процес с Тонев преди три месеца и показателно за това са страхотните му първи 45 минути срещу Легия. Нашата работа е да продължим да го изграждаме, за да постигне физическия си потенциал. Ако Тошко и Маркиньос продължат по същия начин ще имаме трима много по-добри играчи през втората половина на сезона“, заяви треньора.

„Знаехме, че Легия е добър отбор въпреки лошия сезон, който имат. Най-големият отбор в Полша. Това беше първи наш мач. Щастлив съм от физическия аспект, както и от тактическия аспект. Играчите все повече разбират нашата концепция. Ние работим вече 12 месеца и те знаят как искаме да играят в атака и защита. Всичко това е страхотно. Тялото и краката са тежки, но ние създаваме положения с нашия стил. Бързо темпо и къси комбинации. Не за първи път пропускаме тези положения. Имаме голям напредък в това колко гола вкарва Маркиньос на тренировка, колко вкарва Тошко и другите. Това е важно за нас“, допълни Валетнич.

Треньорът на Ботев коментира и новото попълнение Мохамед Брахими, който дойде от Пирин.

„Всеки играч, който идва при нас, идва с наш анализ. Искаме оптимален профил на позициите. Когато започнахме да проучваме Брахими видяхме физически потенциал, сила, дрибъл. В дрибъла е един от най-добрите в лигата. Това, което не знаехме, но е перфектно за нас е неговото отношение и това как той работи в защита. Това е невероятно добре за нас. Един играч, който е в атакуващата линия и който има отношение да тича 80 метра назад, за да помогне на защитника. Подготовката му е страхотна и играчите го харесват. Много хора идват и ми казват „Еха, какъв играч взехме“. Но той не работи само сега така, а през цялата си кариера. Помагайки на нас и ние ще помогнем на него да усъвършенства някои футболни аспекти. Но той е префектният профил на футболист на тази позиция“, заяви той.

„Хората не разбират, но ние сме най-младият отбор сред първите 4. Много по-млади от Лудогорец, ЦСКА и Черно море. Мисля, че сме трети изобщо в лигата. Имаме много млади играчи. Както казах по-рарно, очаквам повече инициативност от Чернев. Един играч, който играе за U21 на България има потенциал. Не трябва да си мисли, че е по-лош играч от Виктор, Самуел или Кевин. Работов работи перфектно, но понякога си мисля, че се задоволява с по-малкото. Не виждам неговото отношение. Това е голямото предизвикателство за него, за да играе в титулярния състав. Той има много качества. Вече говорихме за Тонев, също млад играч. Всеки знае, че имам особени чувства към него. Виждам, че много обича клуба, но също така искам да го науча да бъде не толкова фен, колкото професионален играч. Той дава всичко за този клуб. Промени начина си на живот и затова имаше такъв прогрес“, каза още Азрудин Валентич.