В Спартак Варна се надяват да играят домакинските си мачове на собствения си стадион през пролетта. Както е известно, "соколите" са в зоната на изпадащите и ще се борят докрай за своето оцеляване в елита. Затова домакинските двубои са от изключителна важност за варненци, тъй като през есенния дял от шампионата, те получаваха сериозна подкрепа от своите фенове. 
 
Това обаче зависи от Община Варна, която държи основния коз за акт 16 на осветлението на клубния стадион на "соколите". Без него Спартак е застрашен да не получи лиценз за efbet Лига и да се наложи да приемат съперниците си извън Варна. През миналата година от БФС бяха благосклонни и разрешиха на "соколите" да играят в своя дом, като мачовете им бяха в светлата част на денонощието. Сега обаче изобщо не е сигурно дали това ще се случи.
 
Треньорът на спартаклии Димитър Димитров - Херо вече обяви, че всичко зависи от местната управа и изрази недоумение как може управлението на Варна да пречи на варненски отбор да се представя по възможно най-добрия начин. 
 
За момента от Община Варна не вземат отношение по темата, като служители на градската управа в неофициални разговори заявяват, че те не са страна в този казус.