Бурните събития в Левски продължават вече няколко дни. След като в събота стана ясно, че старши треньорът Станимир Стоилов освобождава поста си, имаше известно лутане около избора на нов наставник. В крайна сметка бе решено треньорът на дубъла Елин Топузаков да води „сините“ в дербито с ЦСКА на 17 април.

Материал на румънско издание обърна внимание на нестандартния щаб, който ще подкрепя Топузаков в начинанието. Както е известно, двама университетски преподаватели ще са помощници на бившия защитник – Георги Гутев и Данаил Иванов, треньор на вратарите остава Божидар Митрев (играл в Румъния).

Ето какво пишат от румънското издание „Sport.ro”:

Бившият национал Елин Топузаков временно ще изпълнява длъжността треньор на Левски. Той ще работи заедно с двама млади университетски преподаватели - Данаил Иванов и Григор Гутев.

Ако Иванов е играл футбол, включително в юношите на Левски, то Гутев е специалист по лека атлетика. Вратарите ще бъдат тренирани от същия човек, който бе и в щаба на бившия треньор Станимир Стоилов. Това е някогашният национал Божидар Митрев, който към края на кариерата си игра в Румъния - във Волунтари, между 2019 и 2020 г.

За Левски следва голямото дерби с лидера ЦСКА в първенството, веднага след Великден.