Кметът на Пазарджик Петър Куленски проведе среща с Управителния съвет и част от треньорския състав на футболния Хебър. След това той информира чрез официалния си профил във Фейсбук за какво са разговаряли двете страни.

Хебър запази елитния си статут и в следващия сезон ще продължи да се състезава в efbet Лига.

Ето и съобщението на Петър Кукленски:

Днес проведох среща с управителния съвет и част от треньорския състав на ФК „Хебър“. Поздравих ги за добрата игра и успехите на мъжкия отбор, като поговорихме за бъдещето на клуба.

Хебър показа резултати и заслужава подкрепа. Ръководството беше реформирано и новото такова, въпреки тежкото наследство, засега успява да се справи.

Ето защо на юнската сесия на Общинския съвет, когато предстои актуализация на бюджета, ще изчислим и ще предложим на съветниците да бъде гласувана целева субсидия за отбора, съобразена разбира се с финансовите възможности на Общината. Повишената събираемост на местните данъци и такси, повишеното доверие в общината и спирането на безконтролните харчове на публичен ресурс позволяват това да се случи в разумни граници.

Отделно от това ще продължим да предоставяме и поддържаме стадиона и базата безвъзмездно и да помагаме на ръководството да бъдат намерени допълнителни източници на финансиране, доколкото Общината не може да си позволи сама да издържа професионален футболен клуб в Първа лига.

Крайно време е клубът да спре да бъде употребяван за политически цели, а треньорът, играчите и ръководството на отбора да бъдат оставени на спокойствие, за да си вършат работата.

Хебър трябва да бъде кауза на всички в Пазарджик - фенове, футболни деятели, Община, местен бизнес. Въпреки че няма да е лесно, начини се намират само с последователна работа и търпение!

Специални благодарности на Любослав Пенев, неговия щаб, футболистите, както и на всички, които помагаха и ще продължат да помагат на отбора!