Шефовете на Хебър и най-вече председателят на УС Владимир Гаджев, ще направят и невъзможното, за да задържат Любослав Пенев начело на пазарджиклии, които той остави за втори пореден сезон в елита, а освен това класира и на полуфинал за Купата на България. Решителната среща за бъдещето на клуба ще бъде в четвъртък, като дотогава отборът е в почивка. За никого не е тайна, че Ел Голеадор е големият фаворит за нов наставник на Спартак Вн, а шефът на Локо Пд Христо Крушарски има планове да го покани в Локо Пд. Той имаше разговори и с ЦСКА, но на „Армията“ най-вероятно ще предпочетат Александър Томаш заради сериозните условия, които е поставил Любо. Той е големият любимец на всички в Пазарджик и именно това е надеждата на шефовете на Хебър, че той може да размисли и да отхвърли предложенията на Спартак Вн и Локо Пд.

След победата над Етър с 3:1, която остави пазарджиклии в елита, Ел Голеадор, със сълзи на очите, атакува сериозно и бившия, и настоящия тим. „Хебър е един подготвен отбор, резултатът не е случаен, ние работим вече година с тези момчета. Това минава през един сериозен труд. На преден план излиза трудът на тези момчета през тази година. Не е случайно. Ако трябва да отворя още малко темата, от миналото лято до днес единствената подкрепа, която имаше отбора, е тази – на феновете“, сподели емоционалният Любо. „Бившият кмет и настоящия кмет са настоящите виновници за състоянието. Феновете не ни изоставиха, това е резултатът. Бившият кмет не си вдига телефона, новият кмет изпраща грамоти, в едно спортно меню няма храна грамота. Футболистите, които си тръгнаха е по тяхна вина, защото няма финансова стабилност. Бившият кмет ни излъга, новият – дойде и направи обещания, излъга ни. Общият сбор от резултата на двамата е нула. Искаме ли да има футбол в Пазарджик или не? Заслугата е на феновете и на момчетата“, каза още Пенев.

Въпросът е какъв изобщо отбор ще има той Хебър, ако реши да остане. От настоящите основни играчи само Атанас Кабов има договор. Георги Каракашев се завръща в Локо Пд, който държи правата му, Стефан Цонков има още година договор с ЦСКА 1948, а Марк-Емилио Папазов се връща в ЦСКА. Договорите на Ангел Бастунов и Георги Вълчев изтичат.