Отборът на Черно море записа очаквана победа над опашкаря Витоша Бистрица в последен мач за двата тима от редовния сезон на efbet Лига. Домакините се наложиха с 2:0 на стадион „Тича” във Варна, а головете бяха дело на Четин Садула, който си реализира автогол, и Исмаил Иса.

Двубоят днес нямаше никакво значение за класирането на двата тима, които запазват позициите си. Черно море е седми в таблицата и попада в група А на втората осмица за плейофите, докато Витоша остава закотвен на последното място.

БТА
4 снимки

Първите десетина минути протекоха в лежерно темпо, въпреки че домакините бяха тимът, който имаше леко териториално предимство. Противно на логиката обаче, първият точен удар в срещата бе на сметката на Витоша. Атанас Кабов пробва късмета си с удар от около 20 метра, но топката рикошира в крак на бранител и не затрудни вратаря на Черно море. В следващата атака Черно море бе много близо до откриване на резултата, но късметът бе на страната на гостите. Мартин Минчев получи отляво в наказателното поле, финтира добре Марио Дилчовски и стреля с десния крак. В последния момент обаче, Амзин подложи крак и успя да отклони топката, която се отклони от десния страничен стълб.

Постепенно натискът на домакините се усилваше и футболистите на Илиан Илиев стигнаха до няколко корнера. При центрирането от поредния такъв в 18-ата минута, Мартин Минчев направи непростим пропуск, след като бе оставен непокрит, но въпреки това ударът му с глава от няколко метра не попада в целта.  

В 39-ата минута домакините успяха да вкарат топката в мрежата на своя противник, но голът бе правилно отменен заради засада. След центриране от фал, Мартин Минчев отклони топката с глава към Янчев, който обаче бе зад отбраната на гостите.  

В ответната атака Витоша бе много близо до това да открие резултата. Атанас Кабов центрира отляво в наказателното поле, топката попадна в Илия Димитров, който чукна към Запро Динев, но в последния момент футболист на Черно море успя да попречи на Динев да стреля.

В крайна сметка в последната минута на първата част, Черно море успя да излезе напред в резултата не и без помощта на Витоша. След подаване отляво, Илиан Илиев пробва да засече топката, но не успя. За негов късмет обаче, коженото кълбо попадна в гърдите на Четин Садула, който изненадващо я насочи в собствената си врата. Така домакините поведоха в резултата без да са отправили нито един точен удар.

Само три минути след подновяването на играта през втората част, домакините сериозно наклониха везните в своя полза, отбелязвайки втори гол в срещата. Исмаил Иса реализира с техничен удар в долния десен ъгъл на вратата, за да покачи на 2:0.

До края на двубоя домакините имаха още куп положения пред вратата на Витоша, но в крайна сметка нов гол така и не падна.

Илиан Илиев пробва късмета си със страхотен шут от близо 23 метра, но топката на немери целта. В 72-ата минута ключова намеса на Зюмбулев предотврати сигурен гол, след като бранителят отне топката от крака на Исмаил Иса на два метра от вратата.

Десет минути преди края Родриго излезе сам срещу Николай Кръстев, но вратарят показа класа и успя да парира удара му. Последва нова възможност за Черно море, но този път Панайотов стреля встрани от вратата.

Така Черно море се поздрави с трите точки в мача и събра актив от 40 точки. Следващият мач на „злено-белите” от втората осмица на шампионата е отново срещу Витоша Бистрица, отново на стадион „Тича”.

ЧЕРНО МОРЕ - ВИТОША 2:0

1:0 Четин Садула 45' (автогол)

2:0 Исмаил Иса 48'

Стадион "Тича", Варна

Рефер:  Станимир Тренчев

Черно море: 18. Миодраг Митрович, 6.Виктор Попов, 33. Мирослав Енчев, 8. Емил Янчев, 2. Цветомир Панов, 90. Мартин Минчев, 77.Петър Вуцов, 10.Илиан Илиев-мл, 7.Патрик Андраде, 72. Родриго, 9.Исмаил Иса

Старши треньор: Илиан Илиев

Витоша: 12.Николай Кръстев, 2.Марио Дилчовски, 3.Евгени Зюмбулев, 9.Илия Димитров, 10.Георги Амзин, 11.Даниел Кутев, 14.Четин Садула, 17.Запро Динев, 77.Мохамед Сила, 96.Христо Иванов, 93.Атанас Кабов

Старши треньор: Асен Букарев