Вратарят на Лудогорец Владислав Стоянов допусна зрителите на „Събуди се” по NOVA много близо до себе си. Стражът разкри как е преминал през един от най-тежките моменти в своя живот - по време на контузията, от която се възстановява все още. Владо Стоянов отвори и вратите на своя дом в Разград, за да покаже как протича ежедневието му и не на последно място каква красавица крие - съпругата си Венера. Именно тя е в основата на семейния уют и спокойствие, на които се радва футболистът.

Венера сподели пред камерата как са се запознали, въпреки че има леки разминавания във версиите на двамата: „Имаме различни теории за запознаването. Студентка бях, прибрах се в града и се видяхме в едно заведение, той беше в жълто. Всички си мислят, че нямаме тези битовизми, но не е така. Владо много често забравя да плаща сметките. Смятат, че животът ни е различен, а не е така. Имаме много лишения. Дори и след контузията, винаги съм го подкрепяла, че ще продължи. Бяхме на заведение с приятелки, когато той ми се обади и каза, че ще му режат крака. Казах му, че ще съм до него.”

Владо Стоянов също разказа за запознанството и какво му е дала неговата половинка в живота: „Имахме мач срещу ЦСКА и след като се прибрахме си направихме среща на една бензиностанция. Нашият живот е изпълнен с лишения, въпреки че хората не смятат така. Ние дори една лятна почивка не можем да планираме като хората. Правил съм грешки през живота си, но може би тя е човекът, който ме сложи на мястото и ме кротна, както се казва.”

Относно възстановяването и контузията, вратарят сподели: „В един момент говорихме просто да имам крак и да мога да ходя. Най-лесното е човек да се отчая”, сподели вратарят. Самият той обаче до последно е обяснявал на всички: „Пак ще играя.”

„Винаги съм бил късметлия, винаги съм бил на точното място, в точното време. Аз съм единственият, който е хващал на национално и на клубно ниво дузпа на Кристиано Роналдо. Важното е да се върна към игровата практика. В тренировките няма нищо общо с мачовете, затова ми трябват и мачове, за да се върна”, каза още Стоянов.

Вратарят показа къде се коват големите успехи на „орлите”: „Базата на Лудогорец е нещо много специално за мен, имаме си стена на плача за другите отбори. Вече даже няма място къде да слагаме купите.”

„Хубавото на футбола е това, че работиш това, което обичаш, затова толкова години се мъча да се възстановя напълно. За нападателите вратата изглежда малка, а за вратарите в голяма. Радвам се, че имам възможността отново да практикувам и да се забавлявам. Докато бях контузен избягвах да се доближавам до терена, не съм суеверен, но избягвах да го правя. Разград оживя покрай отбора. Определено”, добави Владо Стоянов в „Нищо лично” с Краси Боев по NOVA.