Лудогорец изкушава вратаря на Ботев Пловдив - Хидайет Ханкич, пишат в Босна и Херцеговина. 29-годишният вратар е роден в Австрия, но има босненско потекло.

“Лудогорец не се е отказал да привлече Ханкич, въпреки че се раздели с треньора Ивайло Петев. Напротив – интересът към него продължава да е изключително сериозен. Българският шампион изкушава Хидайет по всякакъв начин. Той е под номер 1 в списъка на клуба за играч под рамката. И може да се каже, че негов трансфер в Лудогорец е сигурен”, пише sportsport.ba.

Изданието пише още, че Ивайло Петев за втори път се разминава с Ханкич. Когато специалистът е бил начело на Босна и Херцеговина е планирал да извика вратаря в селекцията на страната, но е бил освободен преждевременно.

Ханкич пристигна в Ботев в началото на 2022 година. През този сезон той има 9 шампионатни мача за тима, като носи и капитанската лента.

В момента Лудогорец разполага на вратата със Серджио Падт и Симон Слуга, но се очаква първият да бъде трансфериран през зимата, пише още босненската медия.