Локомотив Пловдив и Левски ще премерят сили в мач от 32-ия кръг на efbet Лига. Двубоят на „Лаута“ стартира в 20:00 часа и ще бъде излъчван пряко по DIEMA SPORT, както и на онлайн платформата PLAY DIEMA XTRA. На Gong.bg също ще проследим най-интересното от срещата.

Левски към момента заема четвъртото място с 55 точки или 6 зад третия ЦСКА 1948, но и мач по-малко. Локомотив Пловдив пък е шести, с пет пункта зад „сините“. Възпитаниците на Томаш могат да се приближат на две точки от Левски, ако спечелят. „Сините“ пък все още имат шанс за третото място. Левски обаче ще трябва да брани четвъртото си място и от Черно море, които са с актив от 54 пункта.

Локомотив Пловдив и Левски се срещнаха по-рано този месец, когато „сините“ отново гостуваха в мач от последния 30-и редовен кръг на първенството. Тогава „смърфовете“ стигнаха до успех с 1:0. След това обаче пловдивчани загубиха като гост на Лудогорец с 0:1.

Левски пък направи равенство с ЦСКА 1948 – 2:2 в последния си двубой.

Хосе Кордоба ще пропусне и този двубой, докато Елин Топузаков най-вероятно ще разчита на Кристиан Димитров от първата минута в срещата. Топчо няма други сериозни кадрови проблеми, като изключим трайно контузения Билал Бари. С наказания за двубоя на "Лаута" са Келиан ван дер Каап и Жереми Петрис. Двамата най-вероятно ще бъдат заместени от Патрик-Габриел Галчев и Кристиан Димитров в титулярния състав.

Томаш няма да може да разчита на младия защитник Тодор Павлов, който претърпя операция за отстраняване на спортна херния. Героят от предния мач между двата тима – Джовани, който отбеляза единственото попадение за успеха срещу „сините“, също е под въпрос. Титулярният вратар на „смърфовете“ Динко Хоркаш също продължава да се възстановява, след като счупи пръст именно в мача с Левски на 8-и май. Томаш няма да може да разчита на Денислав Александров, който е контузен.

Главен съдия на двубоя Локомотив Пловдив – Левски ще бъде Станислав Тодоров.