Полузащитникът на младежкия национален отбор Емил Ценов успя да си издейства повиквателна и за следващия лагер на тима. Селекционерът Александър Димитров, както и играчът на ЦСКА 1948 демонстрираха чувството си за хумор в предаването „Домът на футбола“ по DIEMA SPORT. Шегите и закачките са закономерни след успеха на „трикольорите“ над Полша с 1:0 в квалификацията за Евро 2025.

Водещата Павлета Рашкова попита Емил Ценов какво им е казал Александър Димитров на полувремето на срещата в Катовице. Изглежда тонът е бил по-висок от обичайното.

„Когато трябва да се кара, се кара, обаче всичко е съобразено. На полувремето с Полша ни каза, че след този мач, каквото и да стане, ще се говори с нас, заради представянето. Ще има отзвук“, сподели Ценов.

При този отговор Александър Димитров се обърна към Ценов и го попита: „А, някога да съм ви лъгал?“

Полузащитникът отговори бързо и с усмивка: „Не. Никога, без грешка си.“

Селекционерът също продължи с чувство за хумор: „Е, значи и на другия лагер ще бъде повикан.“

Димитров: Нишката между младежкия и мъжкия отбор е много здрава, посоката е една – класиране за Европейско

„Победата значи много за нас, ние чакаме с нетърпение всеки път тези мачове и лагери на националния отбор, за да покажем на какво сме способни. Да покажем, че можем да доминираме и можем да бъдем водещи играчи в клубните си отбори. Според мен, този резултат срещу Полша, ще ни даде още увереност“, сподели Ценов в предаването.

“Много малко футболисти от националния отбор за титуляри в клубовете си, същевременно, когато се съберем, всеки се чувства важен и всеки идва с голяма мотивация, защото знае, че го може. Това беше един от най-хубавите ни лагери, самата атмосфера е много хубава. Страхотни приятелства се завързаха“, сподели Емил Ценов.

Треньорът добави: „Има голямо доверие между нас, между играчи и треньори, и треньори и играчи, ние им вярваме, а те с представяното си показват, че ни имат доверие.“