Едно от новите попълнения в състава на ЦСКА – Улаус Скаршем, даде специално интервю за предаването „Домът на футбола“ по DIEMA SPORT. Полузащитникът, който се превърна в третия норвежец при „червените“ след Тобиас Хайнц и Джонатан Линдсет, говори за това как се е стигнало до трансфера му в ЦСКА, какво знае за отбора и феновете и какво иска да постигне с тима на Нестор Ел Маестро.

„В началото на декември моят агент се обади и ми каза за интереса от ЦСКА, а аз му отговорих кратко, точно и ясно нещата да се случат. Бях развълнуван, защото знам, че ЦСКА е много голям клуб с богата история. Щастлив съм, че сделката стана факт и вече съм тук“.

„Говорих с Тоби (Тобиас Хайнц), защото се познаваме добре и сме играли заедно в националния отбор до 18 години. Попитах го какво мисли за подобен трансфер, а той ми отговори, че това е отлична възможност. Каза ми, че ЦСКА играе добър футбол, бори се за шампионската титла и е най-големият клуб в страната. За мен това бе достатъчно и нямаше какво повече да мисля“.

Улаус Скаршем и Тобиас Хайнц

източник: LAP.bg

„ЦСКА е много голям клуб и всичко тук е на нужното професионално ниво. Разполагаме с отлични футболисти и колективът е отличен. Опитвам се да свиквам бързо, да бъда по-добър футболист и по-добър човек. Адаптирах се бързо и момчетата много ми помагат“.

„ЦСКА е най-големият клуб в България и нашата цел е да бъдем на върха. Там, където клубът принадлежи. Тук съм да направя всичко възможно ЦСКА отново да бъде шампион“.

„В Европа се знае много както за ЦСКА, така и за феновете на отбора. Успях да усетя част от подкрепата им по време на мача с Ботев Враца. Знам, че са способни да бъдат много шумни и да ни помагат във всеки един мач“.

start-photo.bg
98 снимки

„Да, израснах в Розенборг. Пристигнах в клуба, когато бях на 13 и прекарах почти 10 години там. Имах периоди, в които бях преотстъпван на други отбори, които ми помогнаха много. Розенборг е най-големият клуб в Норвегия, както е ЦСКА тук. Постигнах детската си мечта да играя за Розенборг и там научих много неща. Сега бе точният момент, в който да сменя обстановката и да предприема нова крачка“.

„Всеки футболист иска да печели. Затова съм тук, искам да спечеля всичко възможно с ЦСКА. В Норвегия съм свикнал с напрежението на високите очаквания. Така е и тук. Това не ме притеснява. Както вече казах – готов съм за тази крачка да дойда в голям отбор като ЦСКА. Заедно с момчетата и феновете ще се борим до последно“, заяви Скаршем пред DIEMA SPORT.

Вижте цялото интервю с Улаус Скаршем в прикаченото видео!