Отборът на ЦСКА ще получи забрана да картотекира футболисти в рамките на два последователни трансферни прозореца. Санкцията ще влезе в сила в началото на следващата седмица. Това става ясно след произнасянето на Швейцарския върховен съд по жалбата на „червените“ срещу решение на КАС и ФИФА относно делото „Юнес Бенжелюн“, пише Спортал.

ЦСКА - забрана за трансфери

ЦСКА - забрана за трансфери

Указът на Швейцарския върховен съд е от 26 януари 2022 година и той не е в полза на ЦСКА. Както е известно, столичният клуб загуби дело в КАС за над милион срещу бившия играч на фалиралия ЦСКА. Решението е от 10 ноември 2021 година.

ЦСКА - забрана за трансфери

ЦСКА - забрана за трансфери

„Червените“ не се издължиха, а предпочетоха да обжалват в Швейцарския върховен съд, който преди дни е постановил решение срещу тях. По този начин българският клуб не е спазил срока на съда в Лозана и сега е в сила забраната за картотекиране на нови футболисти в рамките на два последователни трансферни прозореца.

ЦСКА - забрана за трансфери

Санкцията, която ще бъде наложена на тима в началото на следващата седмица, може да се вдигне при две условия: когато ЦСКА плати цялата сума накуп и, ако постигне споразумение с Бенжелюн за разсрочено изплащане на дълга.

Наказанието важи не само за първия отбор, но и за юношеските формации на тима. То обаче не е валидно за изходящи трансфери.

ЦСКА - забрана за трансфери