Десният краен защитник на ЦСКА Иван Турицов говори пред клубната телевизия за изминалия злощастен сблъсък срещу Базел и за предстоящия, очакван с вълнение двубой с ЦСКА 1948. 23-годишният бранител говори и за старши треньора Саша Илич, като сподели, че е изключително впечатлен от сърбина.

“Доста труден мач, особено втория. Базел игра доста добре и агресивно. Заслужаваше повече победата. Не се представихме по най-добрия начин през втория мач. Лош ден за нас. Желанието в нас бе много голямо да влезем трети път в групите, но доза късмет не ни достигна. Всеки един от футболистите може да се погледне в огледалото и да каже, че е дал всичко от себе си, но дозата късмет не ни достигна. Това не трябва да ни се отразява психически. Ние сме клуб, който играе на всички фронтове, за всяка една титла. Не мисля, че това отпадане ще ни се отрази в българското първенство.

"Конкуренцията в нашето първенство става все по-голяма. Все повече отбори се борят за топ класиране, за спечелване на титлата. Осъзнаваме, че битката е на всички фронтове, но това, което зависи от нас като режим, отдаденост и тренировъчен процес, категорично го заявявам, че ще се постараем да го изпълним".

"Саша Илич е голям професионалист. От момента, в който дойде, отборът е много по-сплотен. Държанието му към всеки един е невероятно. Преди нямахме толкова много манталитет на един шампион. Опитва се да го предаде. Забавното е, че когато се включва в тренировки с нас, дава максимума от себе си, не обича да губи. Точно това помага на всеки един от състезателите. Показва със своето желание, че във всеки мач трябва да излизаме за победа”, каза Турицов.

“Мачът в понеделник е с по-специфичен заряд. Всеки един от футболистите знае срещу какъв съперник излиза. Говорим си какво трябва да правим и какво ни предстои. Но не само заради нас, а и заради феновете сме длъжни да се раздадем на макс и да оставим сърцата си".

"Саша Илич бе казал на пресконференция, че нашите фенове ни дават сила с 20-30 процента повече и аз мога да го потвърдя. Най-пресният пример е мачът с Базел. 15 000 крещяха “ЦСКА”. Надявам се в понеделник да получим същата подкрепа "и да покажем най-вече, че фенове и отбор сме едно цяло”, завърши Турицов по повод предстоящия в понеделник сблъсък срещу ЦСКА 1948.