Юношите на Лудогорец ще гостува на Динамо Минск на 2-и или 3-и март в първия кръг на тазгодишното издание на Младежката Шампионска лига.

Ще се играе по един мач, като домакинът се определя при жребия. За младите разградчани беше истински късмет, че в тяхната група 4 избегнаха фаворитите от Чертаново и Макаби Хайфа. Но пък нямаха късмет да се паднат като домакини срещу двата най-ниско котирани отбори: Габаля Азербайджан и Шкендия.

Така или иначе те ще трябва да се преборят при визитата си на Динамо Минск.

Разградчани спечелиха Купата на БФС за юноши (старша възраст Б), след като на финала във Велико Търново победиха Септември София с 3:1. Така те получиха квотата на България в потока на местните представители. Ако мъжкият отбор на

Лудогорец беше влязъл в групите на Шампионската лига, тогава нашата страна щеше да има двама представители в двата потока.

Заради пандемията от коронавирус УЕФА реши да отложи направо за 2021 година началото на кампанията, която иначе трябваше да стартира през миналия септември.

Днес бяха изтеглени 32 двойки, по 16 във всеки поток. Двата потока ще вървят отделно един от друг два кръга, след което останалите отбори ще бъдат събрани.

Всеки отбор трябва да играе с футболисти, родени след 1-и януари 2002 година или по-малки, а също така имат право на петима картотекирани от набор 2001. Само трима от тях обаче могат да бъдат едновременно на терена.

Миналогодишният победител от Реал Мадрид стартира с гостуване на Манчестър Юнайтед. Друга интересна двойка е тази между Интер Милано и Байерн Мюнхен.