Отборите на Ботев Враца и Хебър Пазарджик откриха празничния 26-и кръг в efbet Лига с нулево равенство в северозападна България. Повече за пропуснатия шанс за победа могат да съжаляват домакините, които нацелиха два пъти гредите на госта си, а гол на Браян Переа беше отменен поради много тънка засада.

Веднъж гредата уцели и Хебър, след като удар на Хамдиев се отби в страничния стълб на Красимир Костов. Точката остави двата отбора на техните места, като Ботев е 12-и с 24 точки вече, докато Хебър е 15-и със 17 пункта.

Ботев Враца Хебър Пазарджик

източник: Sofascore.com

​Първият точен удар в мача, който бе отправен от Октай Хамдиев с глава, но Красимир Костов улови топката. При последвалата атака късметът "покри" Хебър, след като топката се отби в гредата на Дебърлиев. Диего Фераресо стреля много добре от разстояние, но топката срещна десния страничен стълб на пазарджишката врата.

В 20-ата минута Октай Хамдиев от гостите трябваше да получи медицинска помощ заради влизане на Мартин Кавдански, за което той получи жълт картон. Две след това Момчил Цветанов подаде към Клери Сербер, който се измъкна от бранител на Хебър и стреля силно, но Петър Дебърлиев боксира встрани. 

start-photo.bg
69 снимки

В 27-ата Хебър сбърка при изнасянето на топката, а тя бързо беше пратен към Браян Переа. Дебърлиев тръгна да я пресреща, а Переа опита да прехвърли стража на домакините, който обаче реагира добре и спаси. Десетина преди края на първата част Георги Вълчев стреля много силно край Фераресо, но топката отлетя над напречната греда на Костов.

Малко след това пък се откри отлична възможност за гол. Клери Сербер изведе отлично Момчил Цветанов вляво на наказателното поле на Хебър. Той овладя и шутира, но Дебърлиев отлично скъси ъгъла и парира удара на крилото.

Изключителна възможност се откри пред Хебър седем след подновяването на играта, след като Хамдиев беше изведен вдясно, а Мартин Кавдански опита да го догони и успя, но Хамдиев нанесе удар, който беше нескопосан и не успя да затрудни Костов. В 70-ата минута Момчил Цветанов изпълни много добре удар от фал, ала топката се отби в напречната греда на Дебърлиев. В последствие тя бе атакувана от Переа, който вкара с глава в опразнената врата, но голът бе отменен поради тънка засада на бившия играч на Лацио.

В 77-ата минута Диего Фераресо направи много груб фал в краката на Муса Сила, който се свлече на терена, викайки. Съдиите не преразгледаха ситуацията за потенциален червен картон, макар да имаше такива аргументи. Девет преди края Генов центрира към Переа, а колумбиецът отигра атрактивно със задна ножица, но и доста неточно.

Дълбоко в добавеното време Антонио Георгиев можеше да донесе победата за своя отбор, след като беше изведен вдясно, но Дебърлиев направи много добро спасяване за край на мача.

FT  / БОТЕВ ВРАЦА - ХЕБЪР 0:0

Рефер: Васимир Ел-Хатиб (София)

Стадион: "Христо Ботев" (Враца)

Стартови състави:

Ботев Враца: 76 Красимир Костов - 3 Мартин Кавдански 4 Луиз Фелипе Де Соуза Соарес 6 Антонио Георгиев 8 Диего Фераресо 11 Момчил Цветанов 14 Марко Мажуга 17 Чавдар  Ивайлов 19 Браян Переа 23 Браян Мендоса 28 Клери Сербер

Треньор: Даниел Моралес

Хебър: 1 Петър Дебърлиев - КАПИТАН - 33 Стефан Цонков 28 Осира Корнел 27 Роберт Мазан 55 Георги Вълчев 19 Муса Сила 8 Алехандро Серано 7 Стоян Стоичков 98 Георги Търтов 77 Октай Хамдиев 11 Лорен Марузин

Треньор: Любослав Пенев