Мениджърът на Шамрок Роувърс Стивън Брадли не скри разочарованието си от отпадането на отбора във втория квалификационен кръг на Шампионската лига.

Ирландският първенец беше елиминиран от Лудогорец с общ резултат 2:4, след като загуби в Разград с 0:3, а снощи във втория мач стигна до минимален успех с 2:1.

Шамрок водеше с 2:0 малко преди края и имаше човек повече на терена след изгонването на Мануел Шоу в 51-ата минута, но допусна попадение в добавеното време, което реши всичко. 

"Мисля, че футболистите бяха изключителни. Те дадоха всичко от себе си. Всеки наш фен може да се прибере горд вкъщи след показаното от отбора. Всеки трябва да си даде сметка срещу какви играчи се изправихме, за нивото на съперника, за инвестициите, които те са направили в състава си. А нашият отбор беше значително по-добър в този мач. Затова сме разстроени и разочаровани, че не продължихме напред", коментира Брадли.

 Наставникът на ирландците не беше доволен от съдийско решение през второто полувреме, което смята, че е повлияло на крайния изход от срещата.

"Мисля, че ключова беше ситуацията, когато Ричи (Тауел) се откъсна в чиста позиция. От това, което видях, имаше нарушение срещу него, а това беше и червен картон. Но съдията го подмина, защото прецени, че Ричи симулира, а той беше сам срещу вратаря. За мен това е невероятно. В такива мачове подобни решения трябва да бъдат в твоя полза, защото дребните детайли решават нещата. За нещастие решението не беше в наша полза. Затова и съжаляваме, защото започнахме отлично мача. Бяхме ги притиснали. Ако бяхме реализирали още един гол по-рано, всичко се обръщаше, защото щяхме да имаме повече време и по-спокойно да потърсим и трето попадение. Не стана", каза още Брадли.

Той разкри, че е анализирал внимателно първата среща, която в крайна сметка се оказа решаваща за продължаването на Лудогорец.

"Само в 10-15 минути от първия мач те бяха наистина опасни. Да, владееха повече топката в първите 25 минути, но не ни затрудняваха особено. След това те имаха тези силни десетина минути, в които ни вкараха два пъти. Хората гледат резултата, но не анализират толкова случилото се по време на мача. Но това е работата на треньорите. Знаехме, че трябва да ги пресираме по-агресивно, за да им причиним проблеми", каза още Брадли.