Треньорът на ЦСКА Милош Крушчич коментира привличането на тримата нови в тима - Юнус Санкаре, Юрген Матей и Амос Юга. Сръбският специалист сподели дали е участвал в избора на играчите за селекцията на "червените".

„Вчера подписахме договор със Санкаре. Представихме го пред отбора и направи тренировка. Всичките трима, които пристигнаха, работят добре. Заниманията ни са тежки, вчера имахме изцяло тактическа тренировка. Санкаре показа качествата си и не случайно има над 200 мача във Франция с екипите на Бордо и ПСЖ.

Излишно е да говорим за неговите качества. Всичките ще вдигнат нивото на отбора. Искам да кажа, че ръководството постъпи много умно и взехме набелязаните футболисти по-рано. Някои шампионати са приключили и нямаше къде да тренират. Ще им бъде много по-лесно да се адаптират. Много важно и добро решение на ръководството. Ще бъде от значение за тях за старта на следващото първенство, защото няма тепърва да се адаптират и да губят време", каза Крушчич.

„Клубът има система, по която работи по тези въпроси. Всички участваха, както и треньорът. На първо място трябва да знаем на коя позиция търсим футболист, а след това профилът на играча, когото търсим. На края участват всички в избора – треньор, спортен директор и собственик на куба. Няма да повлияе на отбора това, че идват нови. Те са концентрирани за следващите мачове. Новите нямат право да играят сега. Като почне новият сезон, ще видим“, заяви Крушчич.

„ЦСКА също така показва отново добрите футболисти от своята школа. Това е хубава новина, защото тренират с мъжкия отбор и имат качества. Вижда се, че имат светъл пъти и е важно да развият таланта, който имат. Но не е само това, а и манталитетът, за да го изпълнят. Важното е като клуб да разчитаме на тях.