Треньорът на Черно море – Петър Костадинов, изрази задоволство след трудната победа с 1:0 над Хебър в мач от 10-ия кръг на efbet Лига. Домакините се наложиха с късен гол на Николай Златев.

Специалистът води тима на „моряците”, тъй като старши треньорът на тима Илиан Илиев бе наказан за четири мача. Костадинов разкри, че клубът ще обжалва наказанието и се надява, че то ще бъде намалено.

„Разбира се, че вярвахме в положителната развръзка. въпросът е, че тази победа дойде доста късно. Наясно бяхме, че ще имаме затруднения. Знаехме, че Хебър ще играе защитно. Много трудно се намират пътищата към вратата с такава схема .През първото полувреме движехме бавно топката. През втората част вдигнахме темпото на подаване. Не че имахме кой знае колко чисти положения, но създадохме такива пред вратата на Хебър. Мисля, че смените, които направихме допринесоха за победата”, сподели той.

„На първо място при такава схема на игра е движението на топката и това да се намерят празните пространства между линиите. Поздравявам играчите на Хебър за дисциплинираната игра. Може би играха за 0:0 и това им изигра лоша шега.

Поздравявам нашите момчета за характера, затова, че вярваха че ще победим. Златев работи много и той е бъдещето на Черно море. Липсата на Илиан е сериозна. Ние ще обжалваме наказанието и се надяваме то да бъде намалено, защото е пресилено.

За нас Сердюк е затворена страница. Получихме оферта, която ръководството реши да приеме. Ние сме приключили с тази тема. Има играчи, които са гладни да го заместят. Неговите качества са много добри, но мисля, че ние ще бъдем по-силни като отбор и има кой да вкарва головете”, каза още Костадинов.