Треньорът на вратарите в ЦСКА Ивайло Петров-Пифа е категоричен, че отборът разполага с най-добрите вратари в България. За място под рамката на "армейската" врата се борят Густаво Бусато и Витаутас Черниаускас.
 
"Ако ми затворят очите и трябва да избера кой да пази, пак няма да сгреша. Не искам да обиждам останалите вратари у нас, но Бусато и Черни са най-добрите на поста си в България. Двамата дават 110 процента от себе си на мачове и тренировки. Вратарите не могат да разчитат на никого, защото зад тях няма никой. Това е най-трудният и най-критикуваният пост във футбола", заяви Петров в официалния сайт на клуба.
 
Според Бусато вратарят е най-важният играч във футбола.
 
"Вратарят играе много важна роля, той се е превърнал в либеро и във всеки момент трябва да сме готови да се включим в играта", обясни Густаво.
 
Витаутас Черниаускас, който изгуби титулярното си място в ЦСКА, е сигурен, че конкуренцията с Бусато вдига нивото и на двамата. 
 
"Вратарят трябва да бъде много спокоен, силен физически и концентриран. Конкуренцията с Бусато ни кара да работим по-добре както в тренировки, така и на мачовете", добави Черни.