Старши треньорът на Левски – Елин Топузаков, говори на пресконференцията след победата над Септември с 2:0. Той сподели, че е доволен от показаното от неговите футболисти и ги поздрави за спазените тактически указания.

Топчо коментира още добрата серия на отбора, на какво се дължи тя и каква е ситуацията с наказаните и контузени играчи преди гостуването на Локомотив Пловдив в последния редовен кръг от efbet Лига през уикенда.

Startphoto.bg
100 снимки

„Мисля, че играта, която показахме и във фаза защита и във фаза атака, особено в минути, в които останахме с десет души, и атаките, които развихме, можехме да се поздравим с още по-изразителна победа. Поздравления за момчетата, изпълниха тактическите указания. Ако се върнем на първото полувреме, имахме доста чисти ситуации от статични положения. Там, ако бяхме решили мача, тези щети, които дадохме като наказания, най-вероятно щяхме да ги избегнем. Като надиграване, като чисти футболни качества, мисля, че създадохме доста положения и 2:0 е така най-малкото. Показахме, в кръга на шегата, че можем да задържим и „суха“ мрежа с десет души. От тази гледна точка, от чисто футболните аспекти, съм доволен от абсолютно всички, които взеха участие в мача“.

„Ако бях член на съдийската комисия или неин председател, да коментирам, но аз съм старши треньор по футбол. Оставям го без коментар, не е от моята компетенция. Нека, който има да преценява и да оценява“.

„Повлия, разбира се. Няма как, когато останеш с човек по-малко да не повлияе. И плануваните евентуални смени, и чисто постройката на игра се наруши балансът на отбора. Имаше  хора, които дадоха всичко от себе си като физически сили. Със смените, които вкарахме, нови и свежи играчи, за да имаме и сигурността в защита, и опасността в атака със скоростта в атака, която имаме в предни позиции. Мисля, че се справиха добре. Със сигурност ни повлия и ни промени плановете, но в чисто футболните аспекти всичко това, което искахме от момчетата, го направиха днес“.

LAP.bg
63 снимки

„Съгласен съм, бяха стопроцентови. От корнерите и статичните положения, които изпълнихме, чисти позиции, трябваше просто да вкараме топката във вратата. От гледна точка на създадените ситуации днес съм доволен, защото в други мачове липсват. Нормално е Септември да се отвори, когато бяха с човек повече и губеха в резултата. За нас беше добре дошло. Можехме да вкараме повече от тези два гола, но и те бяха достатъчни за трите точки“.

„Идва ред на другите, които трябва да ги заместят, да извоюват своето място в Левски. Сега им се отдава шанс да покажат най-доброто от себе си, качествата си и да помогнат на отбора. Ще се справяме с наличните футболисти, които не са наказани или контузени. Левски има достатъчно футболисти, нямам притеснение, който и да влезе на мястото на Анди Краев или Филип Кръстев, че ще се представи на ниво“.

Startphoto.bg
84 снимки

„Най-голямата заслуга е работата, която е свършил Станимир Стоилов. За пореден път го казвам, че той е изградил и селектирал този отбор с изчистен и достатъчно ясен стил на игра. Така че, увереността в тези мачове, в които нямаме допуснати голове, идват точно от това и най-вече от отговорността на всички футболисти, без значение от позицията им на терена, да бъдат компактни и отговорни в защита. Изцяло заслугата е на футболистите и се радвам, че държат тази линия в поредица от девет мача“.

„Илиян Стефанов игра 25 минути днес, здрав е, мога да разчитам на 100% на него, но му липсва игровата и мачовата практика. Трябва да бъдем по-внимателни, да го интегрираме постепенно, за са си възвърне и позната форма. За Кордоба – ще преценяваме. Не искам да рискуваме, здравето на футболистите е най-важно за всеки един треньор, за да може да даде всичко от себе си и да показва качествата, които има“, заяви Топузаков.