Бившият бранител на ЦСКА Тончи Кукоч коментира пред Gong.bg всичко, съпътстващо „червения” клуб. Хърватският краен бранител смята, че е недопустимо в елита на България да има два клуба, които носят името ЦСКА. Самият той не иска да казва кой е истинският и кой е фалшивият.

29 снимки

Кукоч смята също така, че ситуацията при големия съперник на ЦСКА – Левски, към този момент е същата, каквато е била, когато самият Кукоч носи фланелката на „армейците” по време на престоя си на „Българска армия”.


  • По време на периода си при най-титулувания отбор в България (31 титли), Тончи Кукоч изигра 23 мача, в които реализира два гола и подаде за още две попадения.

„Мисля, че всичко това е един голям фарс и ла**арщина. Има само един ЦСКА, не може да има два такива клуба в първата ви лига. Няма да влизам в темата кой е истинският и кой фалшивият ЦСКА, тъй като това не е от значение. Има един клуб с това име – най-големият в България. Това, което става с Левски сега, е сходно с това, което се случваше при нас, когато аз играех”, призна един от любимците на Сектор "Г" пред Gong.bg.

„Във вашата страна разполагате с много добри играчи. Без ЦСКА и Левски българският футбол ще загуби много”, каза още той.

Антон Узунов
32 снимки

Кукоч говори и за престоя си в Хонвед, като понастоящем той играе за унгарския клуб. „Моят договор приключва и нямаме договорка за продължаването му. Имах най-много асистенции, когато отборът триумфира с Купата на Унгария през миналата година. Развълнуван съм сега какво ще става, но с агента ми гледаме какво ще правим занапред”, допълни той.

„Желанието ми е да играя на възможно най-високо ниво и да се боря за купи. Благодаря на Господ – добре съм. Сега всичко е наред вече в Унгария след пандемията”, завърши Кукоч.