Наставникът на Локомотив Пловдив - Александър Томаш говори пред журналистите след края на мача със Славия, завършил 1:1. Въпреки че отборът му изравни три минути преди края, той беше категоричен, че за него това са две загубени точки.
 
"Дойдохме тук, за да се надиграваме и да спечелим. Затова  няма как да съм доволен от равенството, загубихме две точки. През първото полувреме определено бяхме по-добрия отбор, контролирахме играта, създохме ситуации, но не успяхме да отбележим. След почивката много бързо получихме гол от тъч, за пореден път заради липса на агресия. След грешката настъпи хаос. Но дори и при това развитие в края можехме да вземе мача, но пак нямаше да бъда доволен. Искам от първата до последната минута да контролираме срещите си.
Динко Хоркач получи много тежък удар в хълбока. В този момент нищо повече не мога да кажа. Надявам се нашият лекарски екип да го възстанови бързо. Така е, в края на сезона идват контузии, наказания, но трябва да се справяме. 
 
Защо направих три смени накуп след гола ли? Защото не успях да разбера какво се случва. След мача в съблекалнята ги питам аз ли сбърках нещо на почивката, а те стоят с  наведени глави. Нищо не казват, защото направят ли го - знаят какво следва.
 
Искам да играем срещу Левски на нашия стадион заради нашите фенове. Хората, които работят в клуба правят всичко възможно. Футболът е за феновете, нищо повече не мога да кажа", заяви Томаш.
 
Заради ремонтните дейности по стадиона на Локомотив гостуващият сектор бе поместен в Сектор А, но е малък и в непосредствена близост до ръководители, фенове и журналисти. И въпреки че до момента гостуващите агитки заемаха своето място в него, то мачовете с грандовете не позволят това да се случи. Много е вероятно двубоят, който е решаващ за топ 6, да се играе в Пазарджик.