Старши треньорът на Локомотив Пловдив – Александър Томаш, отговори уклончиво дали ще продължи да води тима и през пролетния дял от шампионата. Специалистът говори след победата с 3:0 над Пирин в последния есенен кръг в елита.

„Мисля, че първото полувреме беше по добро от второто. Просто през него реализирахме ситуациите, които имахме. Нищо ново за нашия отбор. Искам да благодаря на моя щаб, на Косьо Мирчев, на Тодор Кючуков, на Бащата, че положиха много труд. Искам да благодаря на играчите, че изпълняваха всичко, което искам. Искам да благодаря на публиката, защото заради нея, каквото и да се случва в Локомотив, него ще го има. Благодаря на Колев и Илко Пиргов, Николай Русинов.. Горд съм от това, което направихме. Имахме си нашите грешки спортно-технически, трябва да изгладим. Тези  рекорди, които направихме са заради публиката. Независимо какво се случва, Локомотив ще го има”, сподели Томаш.

„Годината свършва, ще пожелая весели празници и ще видим какво ще се случва през новата година. Очакваме повече. Опитахме се да достигнем нивото на феновете. Донякъде успяхме, докъде не, имахме много хубави моменти. Сами вдигнахме много летвата, сами си поставяхме мечти и ги следвахме. Имаше голямо разочарование, винаги има разочарование, когато си поставиш високи цели. Надявам се нещата през новата година да бъда по добре”, каза още той.

„Спортно технически мисля, че всеки отбор показа уважение към Локомотив с начина, по който играеше. През зимната подготовка започнахме наново, за втори път, и през лятото успяхме да се наслаждаваме на футбола, който искахме,. В началот другите отбори не успяваха, след това нормално да се противопоставят.

Ни е сме разпознаваеми. Всички като видят Локомотив, знаят как ще играем. Оценявам и моята грешка, че в някои мачове трябваше да играем само за резултат, но аз така виждам как да изградя индивидуалните качества на даден играч. Бих се поклонил на тази публика. Тях не ги интересуват кой е треньор, собственик или играчи. Аз имам договор и си иго изпълнявам”, завърши той.