Утре от 17:15 часа Етър гостува на Черно море в двубой от 15-ия кръг на efbet Лига.

Санкцията на защитника Мариян Иванов изтече, но срещата пропуска наказаният халф Свилен Щерев, както и трайно контузените играчи. Надеждите са обаче Даниел Пехливанов и Кольо Станев, които пропуснаха поради заболяване последния мач с Царско село, да са готови.

Основният проблем пред треньорския щаб е краткото време за възстановяване. „Болярите” играха във вторник и реално имат само два дни за подготовка, докато „моряците” разполагаха с цяла седмица.

“Не можем да се оправдаваме с това, но е фактор, който ни притеснява. Основната задача е да възстановим футболистите. Кои ще са готови за игра, ще стане ясно след последната тренировка, в която можем да подобрим само някои тактически неща. Ще липсва наказаният Свилен Щерев, но връщането на Мариян Иванов е една опция повече за нас”, сподели старши треньорът Александър Томаш пред клубния сайт.

„Във всеки мач, независимо с какъв съперник, искам и очаквам да победим. Естествено, срещу Черно море ще подходим малко по-различно. Сериозен отбор са, с много добър треньор и екип, който работи от доста време. Трябва да дадем най-доброто от нас, за да можем да затрудним противника. Всичко зависи само от футболистите. Както казах, аз вярвам в тях и потенциала им. Ако ще изпадаме в еуфория след 1:0 над Царско село, значи нямаме място тук – нито аз, нито те. Загубите могат само да ни научат, а победите трябва да се приемат със смирение. Винаги трябва да сме стъпили здраво на земята”, добави още специалистът.