Отборът на ЦСКА записа най-убедителната си победа в предсезонната си подготовка пред старта на официалните мачове през новия сезон. „Червените” победиха с категоричното 4:0 гостуващия Ботев Враца на „Българска армия”, а на почивката столичани представиха и футболистите, които ще стартират сезона. Преди срещата пък имаше токов удар на "Българска армия", което затрудни работещите на стадиона да си свършат работата, но все пак проблемът бе отстранен в началните минути на сблъсъка.

Изключителен мач за ЦСКА направи Федерико Варела, който вкара три от головете в срещата, а Гонсало Виейра от врачани си отбеляза автогол в началото на мача, за да даде тон за шумния успех на футболистите, ръководени от Любослав Пенев.

За софиянци предстои мач срещу Лудогорец за Суперкупата на България на 17-и юли, а броени дни след това е първия мач от втория предварителен кръг от Лигата на конференциите. Там „червените” чакат победителя измежду Струга и Лиепая. Първият мач за ЦСКА в efbet Лига е срещу ЦСКА 1948.

Антон Узунов
40 снимки


Малко преди стартовия час на срещата се случи токов удар на "Армията", който сериозно забави началото на срещата, както и официалното представяне на футболистите на "червените".

След само пет минути игра ЦСКА поведе в резултата. Яник Вилдсхут проби по крилото и достави остър пас в наказателното поле на врачани, а Гонсало Виера от Ботев опита да изчисти топката и я прати в собствената си врата за 1:0.

В последствие Йоан Бауренски можеше да накаже груба грешка на стража на ЦСКА - Бусато, но в крайна сметка юношата на ЦСКА не порази вратата на родния си тим. "Червените" пък опитваха да наложат диктуващо темпо, контролирайки умело топката. В 29-ата минута се видя поредният чудесен пробив на Яник Вилдсхут, който нахлу отляво в наказателното поле на Ботев. Нидерландецът даде успореден пас за Ахмедов, ала сякаш той дойде малко по-назад за нападателя, който все пак отигра с пета, но Краси Костов отрази удара. В тази ситуация Ахмедов получи проблем в гърба и бе заменен от Радослав Живков.

В 32-ата минута Йоан Баи получи подаване отдясно от Турицов и достави за Живков, чийто удар с глава не успя да се случи поради намеса на Илия Миланов. Осем преди края ЦСКА наказа грешка при изнасянето на топката от Антонио Георгиев. Варела открадна топката от футболиста на врачани и видя вляво на наказателното поле Живков. Младокът подаде обратно за аржентинеца, който с удар с вътрешната част на крака си удвои актива на столичани.

В последната минута от първата част ЦСКА вкара трети гол. Яник Вилдсхут продължи с пета по тъчлинията отдясно за Йоан Баи, а французинът изведе Радослав Живков в наказателното поле на "зелените". Нападателят сви топката за Феде Варела, който елиминира с едно докосване бранител на врачани и с лекота вкара третия гол за "червените".

След почивката пък от ЦСКА представиха играчите, с които тимът ще започне новия сезон под аплодисментите на феновете, заели местата си в Сектор "А" на "Армията". Темпото през втората част спадна значително, като опасностите пред двете врати липсваха, а Любослав Пенев и Даниел Моралес направиха редица промени в своите състави. В 67-ата Федерико Варела показа блестяща техника в наказателното поле на врачани, но ударът му не намери очертанията на вратата на гостите от Северозапада.

В 71-ата минута пък Георги Йомов пусна пас по земя отдясно за Асен Дончев. Младият футболист прати центриране в наказателното поле на съперника. Жеферсон пропусна топката, но зад него Варела отправи удар с глава, който някак се оказа във вратата на Дамян Дамянов - 4:0.

Девет преди края стражът на Ботев Враца Дамянов прати топката встрани от вратата си след коварен удар от разстояние на ирландеца Греъм Кери. Това беше и последният по-опасен момент в срещата, като столичани взеха успеха с 4:0 в проверката.

Стартови състави:

ЦСКА: 1. Густаво Бусато (в), 2. Юрген Матей, 28. Пламен Гълъбов, 19. Иван Турицов, 3. Жеферсон (к), 30. Яник Вилдсхут, 5. Федерико Варела 11. Хамза Чатакович, 7. Йоан Баи, 23. Ахмед Ахмедов, 29. Християн Петров.

Ботев Врaца: 33. Красимир Костов, 88. Иван Бауренски, 18. Илия Миланов, 37. Никола Гивов, 77. Мартин Николов, 22. Никола Колев, 6. Антонио Георгиев, 94. Юлиян Ненов, 81. Виктор Василев, 20. Дориан Бабунски, 30. Гонсало Виера